2042 Konya’nın yılı olacak

Konya’da İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı başladı. Çalıştayda 2042 yılının Konya’nın Karbon Nötr Şehir olması hedeflendiği vurgulandı.
2042 Konya’nın yılı olacak

Konya’da 20-22 Aralık tarihleri arasında KTO Karatay Üniversitesi’nde “İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı” önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımlarıyla başladı.

2042-konyanin-yili-olacak.jpg

‘2042 KARBON NÖTR ŞEHİR KONYA’

Programda iklim değişikliği ve etkileri hakkında anlatımlarda bulunan İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, “Susuzluğu yaşayacak ülkelerden bir tanesiyiz. Dünyadaki su miktarı aynı kalmasına rağmen ihtiyaç 3 misli arttı. İklim değilikliğine tabi ki biz sebep oluyoruz. Maalesef ki kötü bir senaryo var. Ama Konya’nın 2042 yılında Karbon Nötr bir şehir olması hedefleniyor. Bunun için çalışmalar devam ediyor.” dedi.

2042-konyanin-yili-olacak-001.jpg

‘ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

İklim değişikliği için Konya’da önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Küresel iklim değişikliği meselesi en önemli meseleler halinden biri haline geldi. Yaşadığımız bu dünya hepimizin evi. Daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin vazifelerinden biridir. Bu konuda birbirinden önemli çalışmalar için gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

2042-konyanin-yili-olacak-002.jpg

‘KONYA’DA YAPILAN ETKİNLİKLERİ GÜZEL BULUYORUZ’

Bu alanda Konya’da yapılan etkinlikleri güzel bulduklarını ifade eden önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “İklim değişikliği konusunda ülkemiz hep hassastır. Son yıllarda çok sıkça gündeme getirdik. Bu alanda birçok çalışma yapıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında önde geliyoruz. Ama bireysel olarakta ortak havamızı kirletmemiz gerekiyor. Bu bilincin kazandırılması gerekiyor. İhtiyaçtan fazlasını tüketiyorsak zaten bu israftır. Eski insanlarımız bu konuda çok daha hassastı. Tedbir almamız gerekiyor. Bu anlamda Konya’da yapılan etkinlikleri çok güzel buluyoruz.

 Muhabir
Etiketler :