Hacı Ahmet Şimşek

Hacı Ahmet Şimşek

27 Mayıs rezaleti

27 Mayıs rezaleti

İlkokula giderken “27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı” diye bir bayram kutlardık ve tatil olduğu için sevinirdik. İlkokul öğretmenimiz bir konuşma yapardı, güya bugünde halk iradesi gerçekleşmiş. Ne biçim iradeyse, halkın oylarıyla iktidara gelen insanları süngüyle alaşağı edeceksin, olmadık iftiralarda bulunacaksın, Türk adalet tarihinin utanç sayfalarını oluşturan mahkemelerde yargılayacaksın, sonra da idam edeceksin ve buna da devrim diyeceksin. Bu devrim falan değil düpedüz orman kanunlarında bile olmayan bir rezalet.
 
27 Mayıs vb. darbeler Türk demokrasisine ve siyasetine hiçbir faydası olmayan, tam tersi halkın demokrasiye olan inancını kaybettiren ve birilerine maddi rant sağlayan ahlaksız bir harekettir. Bunun sonucunda da darbecileri koruyan, siyasetçileri küçük düşüren, istikrarı bozan, antidemokratik bir sistem getirilmiştir. Bütün darbelerin temelinde vesayetçi bir rejim özlemi vardır. Fakat hiçbirisinde de evdeki hesap çarşıya uymamış ve 27 Mayıstan sonra Adalet Partisi, 12 Eylülden sonra Anavatan Partisi, 28 Şubattan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi kurularak her şeye rağmen halk iradesi vuku bulmuştur.
 
Ancak bütün bunlara rağmen darbeci ve vesayetçi zihniyet hiçbir zaman bunu kabullenmemiş, elini Yüce Meclise ve siyasi partilere sokarak onları idare etmeye çalışmışlardır. Bunun için de hep gayrı meşru yolları kullanarak hainlerle bile işbirliği yapmaktan çekinmemişlerdir. Bunu yakın tarihimizde gayet açık bir şekilde görüyoruz. Terör örgütlerini onlar yetiştirip piyasaya sürmüşlerdir. Kanlı olaylara imza atmışlardır. Çorum ve Maraş’ta Alevileri katlettirmişlerdir, Sivas’ta Madımak Oteli’ni yaktırmışlardır. Taksim’de işçilerin üzerine ateş açtırmışlardır. Güneydoğu’da onbinlerce insanımızı katlettirmişlerdir.
 
Darbeden de ümidini kesen iğrenç zihniyet, 15 Temmuz'da vatanımızı iç savaşa sürükleyerek parçalamaya yeltenmiştir. 250 şehit ve yüzlerce yaralı verdik. Ne yazık ki bunu düzenleyen FETÖ elebaşı hâlen kendini demokrat olarak gösteren ülkeler tarafından korunup, kollanıp, kullanılmaktadır. Bunu anlamayan içimizde eblehler de vardır. Uyanık ve teyakkuzda olmalıyız çünkü karşımızdakiler ahlaksız, namussuz ve haindirler.
 
Mübarek Ramazan hayırlara vesile olur inşallah. Selâm ve duâ ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hacı Ahmet Şimşek Arşivi
SON YAZILAR