Ramazan Köroğlu

Ramazan Köroğlu

4 adam 4 aşık

4 adam 4 aşık

İşini aşkla yapan 4 adam;18 Ağustos Salı günü Konya semalarını, yürekleri titreten bir nidayla inlettiler. Öyle bir ezan okudular ki trafikte giden insanlar mest olup arabalarını durdurdu, ezanı dinlediler.

Hatta sarhoş bir insan elindeki pisliğini attı ve abdest almaya gitti...

Peki, neydi bu ezanın sırrı?

4 imam yaptıkları işin aşıklarıydı durum böyle olunca ezanı 'Satırdan' değil 'Sudurdan' okuyorlardı.

Bu âşıklardan biri; Alpcan Çelik Hoca...

Alpcan Hoca daha genç yaşta, nur yüzlü bir insan. Rabbimin lütfuyla Ayasofya Camii’nde müezzin ve 86 yıl sonra Ayasofya da 4 arkadaşıyla semaları titretti.

Alpcan Hoca o günü anlatıyor: "Minaredeyken insanların akın akın geldiğini gördüm sanki hac atmosferindeydik. Bu sene de haccın olmaması bana o atmosferi anımsattı. Konyalıları da Ayasofya'ya davet ediyorum" dedi.

Bu sözleri Alpcan hoca söyleyince bir an Necip Fazıl Üstadın Ayasofya'yı önüne geçilemez bir sel açacak sözü aklıma geldi ve elhamdülillah o selin bereketine binayen Rabbim Karadeniz’de doğalgaz nasip etti. Bir de şu faizden kurtulabilsek neler nasip edecek…

Ayasofya’nın müze olduğunu hiç bir zaman kabul etmemiştim. Nitekim ayakkabıyla camiye girilmez düsturuyla girmemiştim. Ama en kısa zamanda İnşallah abdest tazeleyip gideceğim.

*

İstanbul'un çoğu yerinden görünen ve insanları hayran bırakan Çamlıca Cami…

Tarihe bir not bir emanet olarak bırakıldı Çamlıca Camii.

Bu caminin aşıklarından biri de Hüseyin Akbulut Hoca…

Hüseyin Hoca Çamlıca Cami baş müezzini ve beyefendiliğiyle öne çıkan bir insan.

Her zaman ezan okuduğunda gururlandığını dile getiriyor. Bulunduğu ortamın bilincinde ve bu bilinçten kopmamak için dua ettiği belli oluyor.

Aynı caminin hem müezzini hem aşığı Mustafa Alpaydın Hoca…

Mustafa hoca aktif ve heyecanlı biri. Bu heyecanla ezanını okuyor ve gönülleri feth ediyor. Mesela okuduğu ezan ve Kur'an-ı Kerimle birçok insanın İslam'a girmelerini sağlamış Elhamdülillah.

*

4. âşık Durmuş Şahin Hoca;

Durmuş hoca Karadenizli bir hoca.Sıcakkanlı birisi bu özelliğiyle insanlarla hemen diyaloğa geçiyor, başlıyor hakikatlerini anlatmaya.

11 yıldır imam ama her ezan okuduğunda ilk günkü aşkla nasıl okuduysa öyle okuyor. Böylece insanların gönüllerine ezan nidalarıyla giriyor!

*

Hocalarımız yoğun Konya programlarına Sille de son verdi. Hocalarımızın Konya'yı beğendikleri belli ettiler lakin Konya'da hocalara hayran kalmıştı. İnşaallah bir daha buluşmak ümidiyle…

Bizi bu güzelliklerle buluşturan Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu Hocamıza teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Köroğlu Arşivi
SON YAZILAR