Acı gerçek... Konya’da sanayiyi bekleyen tehlike!

Gençlerin sanayide çalışmayı tercih etmemelerinden yakınan sanayi esnafı Melih Topdaş, “Türk gençleri sanayide çalışmak istemiyor. İnsanların birçoğu kolay para kazanmak veya memur gibi rahat işlerde çalışmak istiyor. Bu yüzden sanayiyle ilgili teşvikler artırılmalıdır eğer bu tür teşvikler artırılmazsa sanayinin geleceği yok olabilir” dedi.
Acı gerçek... Konya’da sanayiyi bekleyen tehlike!

Konya'da gençlerin sanayide çalışmayı tercih etmemelerinden yakınan sanayi esnafı Melih Topdaş, “Türk gençleri sanayide çalışmak istemiyor. İnsanların birçoğu kolay para kazanmak veya memur gibi rahat işlerde çalışmak istiyor. Bu yüzden sanayiyle ilgili teşvikler artırılmalıdır eğer bu tür teşvikler artırılmazsa sanayinin geleceği yok olabilir” dedi.

aci-gercek-konyada-sanayiyi-bekleyen-tehlike.jpeg

Herkes araba sahibi olmak ister ama kimse ikinci elleri pek istemez. Kaza yapan araçlar veya kullanılmaz hale gelen araçlar genellikle hurdalığa götürülür. Hurdalığa gelen arabalar ise tamir edilerek tekrardan kullanıma hazır hale getirilir. Tamir gerektiren veya hurda olan arabaların tekrardan işlevini yerine getirmesi için tamircinin olması gerekir. İnsanların iş konusunda sanayiyi tercih etmemelerinden dolayı sitem eden sanayi esnafı Melih Topdaş, insanların birçoğunun kolay para kazanmak veya memur gibi rahat işlerde çalışmak istediğini bu yüzdende sanayide çalışmak istemediklerini belirtti.

aci-gercek-konyada-sanayiyi-bekleyen-tehlike.jpg

SANAYİ ÇALIŞMA ŞARTLARI BİR AN ÖNCE İYİLEŞTİRİLMELİ

Sanayide çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Melih Topdaş, “Kimse sanayide çalışmak istemiyor. Bu yüzden de çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bu iyileştirmeler yapılırsa elbette sanayiye dönüş olur. Bu iyileştirmeler şu anda yapılmıyor. Devlet okumayı tercih etmeyip sanayiye gelen gençler için destek sağlamalıdır. Örneğin sigortanın bir kısmını devlet karşılarsa insanlar daha çok çalışacak genç bulabilir” ifadelerini kullandı.

aci-gercek-konyada-sanayiyi-bekleyen-tehlike-001.jpg

SANAYİYE YETERİ KADAR TEŞVİK YAPILMAZSA ARAÇLAR ÇÖPE GİDECEK

Sanayiye yeteri kadar teşvik yapılmazsa 10-20 yıl sonra herkesin altında araba olacağını fakat tamirci bulunmayacağından dolayı servis garantisi bitince arabaların çöpe gideceğini kaydeden Topdaş, “Bu durum ülkemizin ekonomisine zarar veriyor. Biz bu araçları yurt dışından tedarik ediyoruz ve dış kaynaklara para aktarıyoruz. İç kaynaklarda tutulması gereken parayı dış kaynaklara aktarıyoruz” diye konuştu.

aci-gercek-konyada-sanayiyi-bekleyen-tehlike-001.jpeg

HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ

Sıfır üretimde Türkiye’nin ileride olduğunu fakat tadilat ve tedarik açısından çok geride kaldığını belirten Topdaş, “Dünyanın en güçlü üretim tesislerine sahibiz ama tamirat ve sanayi konusunda her geçen gün daha kötüye gidiyoruz” dedi.

hurda-arac-2.jpg

HURDA ARAÇLAR PİYASAYA TEKRAR KAZANDIRILIYOR

Hurda olan araçları ayırıp restore edilebilen arabaları satın alarak piyasaya tekrar kazandırdıklarını söyleyen Topdaş, bu araçları orijinaline sadık kalarak; kaporta, boya, ön düzen, motor, mekanik gibi tüm bakımlarını yaparak ekonomiye katkı sağladıklarını bildirdi. Hurdalığa gelen arabaların tamiri yapılırken çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Topdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hurdalığa gelen arabaları tamir ederken çok dikkatli olunması gerekiyor. Örneğin kaportayı takarken herhangi bir yerinde çizik yaparsanız maliyeti çok ağır olabilir veya aracın bir yerinde hata yaparsanız ve onun sonucunda kazaya sebebiyet verirseniz çok ağır bir durum olur. Bu tarz araçların parçaları çok kıymetli, artık birçoğu bulunamıyor. Bir parçayı kırmamak ve elinizden geldiği kadar nazik davranmanız gerekebilir.”

hurda-arac-2-001.jpg

Etiketler :