Şerife Demir

Şerife Demir

Ağzınızı tatlandıracak pratik tarifler

Ağzınızı tatlandıracak pratik tarifler

Bir cumartesi güzelliğinde ailemizle birlikte yaşatan Mevla'ya sonsuz şükürler.

Şimdilerde duamızda şu sıralar inşallah hiç bir tanıdığımıza virüs bulaşmasın, sevdiklerimiz zarar görmesin duaları ekleniyor. Aile olarak, millet olarak, ülke olarak  zor dönemlerden geçiyoruz.

Hala da bu virüs yayılma eğilimi göstermeye devam ediyor.

Bugün isterseniz bir kaç güzel tarif verelim siz değerli okurlara...

Gündemi yakından takip edip sizlere fikirlerini yazan gazetemizin güzide yazarları bu konuda zaten oldukça başarılı.

Artık eskisi kadar misafir kabul edemiyoruz. Ya da bizler gidemiyoruz. O günler bile bir şükür sebebiymiş bunu şimdilerde daha iyi anladık.

En güzel şekilde ağırlamaktan hoşnut olduğumuz misafirlerimizle inşallah en kısa sürede tekrar buluşup bu zor günler bizlere birer anı olarak kalır temennisiyle tariflerimize geçelim.

Önce yerli sebzelerin tezgahta yerini almasıyla lezzeti bir kat daha artacak olan kısır salatası tarifini verelim. Kişi sayısına göre düğü miktarını siz kendiniz belirleyebilirsiniz. Ben 2 kişiye 1 çay bardağı olarak belirliyorum.

Bu ölçüye göre düğüyü ıslatıyoruz. Kaynar suyla  içine bir kaç tane  limontuzu da atmayı unutmuyoruz. Düğü kendi halinde beklerken biz diğer tarafta önce tavaya bir miktar sıvıyağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Burada size ufak bir püf noktası söyleyelim.

Soğanlar kavrulurken içine 1 tatlı kaşığı şeker atarsanız  daha güzel karamelize olur. Kavrulan soğanların ardından içine ölçüye göre salçayı ilave edip salca kokusu çıkana kadar kavurup altını kapatıyoruz.

Salatalık, domates, marul, taze nane, maydanoz, karalahana içine çok yakışıyor. Bunları küçük küçük doğrayıp bir köşede biraz zeytinyağı ve tuz dökerek bekletiyoruz. Islattığımız düğümüze salçalı sosu ilave edip tercihe bağlı baharat ilavesiyle güzelce yoğuruyoruz. En son sebzeleri ilave edip çok karıştırıp sebzeleri öldürmeden  servis tabağına alıyoruz.

Diğer tarifimiz de çayın yanına çok yakışan ve oldukça yapımı kolay olan kurabiyedir. Ben genelde ölçüleri bir tepsilik yaparım ama sizler isteğe göre çoğaltabilirsiniz. Yarım paket margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı şeker, 1 yumurta  sarısı, içine 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un. Hamuru çok karıştırmadan hemen topluyoruz. Mekik şekli verip önce yumurta beyazına sonra susama buluyoruz. Fırın tepsisine koyup üzerine çizik atıyoruz. Fırına verip hafif kızarınca fırından çıkarıyoruz. Ilıyınca servis tabağına  alıp servis yapıyoruz. Bu tariflerimi deneyeceklere şimdiden afiyet, şifa olsun.

Duanızda olmak duasıyla  Allaha emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR