Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Ak Parti Adayları Erken Açıklayacakmış

Ak Parti Adayları Erken Açıklayacakmış

Dün Türkiye Gazetesinde haber geniş bir şekilde yer aldı. Ama aslında daha önce gazetemiz yazarlarından Murat Can’da yazmıştı.

Bu çerçeveden baktığımızda AK Partinin seçim takvimini ilk kamuoyuna duyuran gazete de Yeni Haber Gazetesi oluyor.

Neticede bu haber ve bilgilere göre Ağustos ayı itibariyle AK Parti’de il ve ilçe bazında adayların belirlenme süreci başlayacak.

Murat Can’dan edindiğimiz bilgiye göre Sayın Başbakan, 16 Ağustos’ta yapacağı MKYK toplantısının gündemine yerel seçimleri alıyormuş.

Türkiye Gazetesi de aslında Murat Can’ın işaret ettiği 16 Ağustos’u işaret ediyor ve haberde “AK Parti, Ramazan Bayramı sonrasında Ağustos ayı içinde adaylarını kamuoyuna açıklamaya başlayacak” deniyor.

Bu haber ve yazıdan anladığımız Başbakan için öncelikle önemli üç şehir var. Bunlar İstanbul, Ankara ve İzmir.

Anakara’da AK Partinin daha rahat olduğunu zannediyorum ama İstanbul her halde biraz daha gündemde kalacak gibi.

Bunun nedeni İstanbul’da AK Parti’nin oy kaygısı değil adayların yoğun olma ihtimali.

Tabi İzmir, Antalya, Diyarbakır, Van, Adana, Mersin AK Partinin mutlaka almak istediği iller arasında yer alıyor.

Başbakan buralarda her hangi bir hata yapmak istemiyor, hem aday belirleme sürecini hem seçim sürecini çok iyi yöneterek başka partiler için de önemli olan bu merkezlerde AK Parti başarılı olmak istiyor. Tabi bakacağız süreci hep birlikte izleyeceğiz göreceğiz.

Konu Konya olunca takdir ederseniz ki AK Partinin en rahat olduğu illerden birisinin Konya olduğunu söylemeye gerek yok.

“Başbakan Konya’da kimi koysa kazanır” sözü Konya’da bildiğiniz gibi nerede ise deyim haline geldi. Tamam, doğru, kimi koysanız Konya’da kazanır ama lütfen rica ediyoruz Konya’da kaliteyi artıralım.

Bir de işin teknik yönü var, artık Konya’nın bütün vilayet sınırı yeni yerel yönetimler yasasına göre Konya’nın Büyükşehir mücavir alanı oldu.

Hal böyle olunca da, 31 ilçenin tamamından bütün ilçe ve köylerden Konya Büyükşehir Belediyesi ve şehir meclisi için oy kullanılacak. Bu AK Parti’nin anakent adayına daha fazla önem vermesini, fazla açığı olmayan, az eleştirilecek bir kişinin tercih edilmesini getirecek diye düşünüyorum.

Ha şunu da ifade edeyim, AK Parti daha önceki yıllarda özellikle milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimlerinde tercih ettiği isimlerin Konya ile ünsiyet kuramadığını, bugün çok net bir şekilde müşahede ediyoruz. Acemi çocuklar gibi açıklama yapıp duran belediye başkanları, küfürlü konuşmayı sıradan bir eylem haline getirmiş belediye başkanları, dar kafasını bütün dünya zanneden, hayal kuramayan ve bununla övünen belediye başkanlarını biz istemiyoruz, Konya istemiyor, Konyalı istemiyor.

AK Parti Konya il teşkilatı burada kesin ve net belirleyici olmalıdır.

Onlarda Konya ile ünsiyet kuramamış, Konyalıya kendini sevdirememiş, iş yapmasını bilmeyen, yaptığı her projede ciddi açıklar olan, halka açıklama yapma mecburiyetini kendinde görmeyen Başkanları aday göstermemelidir.  

Çok açık ifade edelim biz AĞA BAŞKAN istemiyoruz. Biz Konya’ya hizmet edecek, Konyalıyı önemseyen, Konya’daki basına kıymet veren, adam yerine koyan, muhatap olan ve muhatap alan, yatırımcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Sayın Ahmet Davutoğlu’nu anlayan, onlar gibi çalışan isimler istiyoruz.

Peki, milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi Konya’da sağduyulu bir şekilde görüşlerini beyan eden insanları dinlemezseniz, yine gururlu, kibirli, Konya’ya yabancı insanlara Konya’yı mecbur ederseniz ne olur?

Sadece basit bir konuda bile kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı hissetmeyen, toplumu takmayan, masa başında reklâmlarla, kampanyalarla toplumun gözünde kalmaya çalışan bir belediye başkanı adayınız olur ve belki de yine başkanınız olur.

Fakat bununla birçoğumuza AK Partiye oy verdirmeme vebalini de alırsınız.

Hem Konya’ya hem AK Partiye yazık edersiniz…

Bizden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR