Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti Belediyeciliği dünyaya model oluyor

AK Parti Belediyeciliği dünyaya model oluyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de yapılan seçimlerle dünyanın en büyük yerel yönetim ağı olan Dünya Belediyeler Birliği’nin Başkanlığına seçilmişti.

Bu görev, Konya belediyeciliğinin başarısına tüm dünya belediyeleri tarafından verilen bir paye olmanın yanında, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesiyle de simgesel bir anlam ifade ediyor elbette.

Başkan Altay hem önemli hem de anlamlı bir görev üstlendi.

240 binden fazla üyesi bulunan, dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'na 2023 yılında başkanlık edecek olan Altay’ın bundan başka önemli görevleri de bulunuyor.

Uğur İbrahim Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Kısacası her masada Uğur İbrahim Altay var.

Hem dünya belediyeciliğinde hem gönül coğrafyamızın belediyeciliğinde hem de tarımsal üretimde adından söz ettiren şehirlerin belediyeciliğinde Uğur İbrahim Altay markası esiyor.

Abartıyor muyum?

Hayır, bence abartmıyorum. Başkan Altay’ın hakkını veriyorum.

Şöyle birkaç sene geriye gidiyorum. Başkan Altay’ın göreve gelirken yaptığı tanıtım toplantısında kullandığı iki mottoyu hatırlıyorum.

‘Konya Modeli Belediyecilik’ ve ‘Benim Şehrim’.

Başkan Altay, Selçuklu Belediye Başkanlığı görevinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği zaman bu iki mottoyla yola çıkmıştı. Kendisine bir hedef koymuş ve bu hedefleri de kurumsal anlamda zihinlere yerleştirmişti.

Gelinen noktada hem bu mottolar karşılığını buldu hem de Uğur İbrahim Altay hedeflerini tutturdu diyebiliriz.

Konya Modeli Belediyecilik anlayışı; ulaşımda, şehirleşmede, sosyal belediyecilikte ve diğer hizmetlerde tüm Türkiye’ye zaten örnek oluyordu. Şimdi bu model Türkiye sınırlarını aştı ve başarıya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikada ortaya koyduğu bağımsız, özgün ve model olan anlayış, belediyecilik anlamında da Konya ile yerini bulmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere dünyadaki pek çok yapıya örnek gösterdiği ‘Türkiye Modeli’ yaklaşım, yerel yönetimlerde de ‘Konya Modeli’ olarak etkisini göstermeye başladı.

Türkiye’nin ulusal ve uluslararası siyasette izlediği yol, yerel siyasetle ve yönetimle de örtüşme sağladı.

Başkan Altay önemli bir iş başardı. Belediyeciliği sadece çöp toplayıp yol temizlemekten ibaret sananlara örnek oldu.

Üstelik; İstanbul, Ankara, İzmir gibi Büyükşehirlerin Belediye Başkanlarının ‘yerim dar’ deyip türlü türlü bahanelerle kaçak güreştiği yerde, Uğur Başkan ortaya koyduğu hizmetlerle de fark attı.

Sadece ulaşım politikası bile, söz konusu şehirlerin muhalif belediye başkanlarını alt etmeye yeter de artar bile.

Başkan Altay’ın ufku geniş bu anlayışı elbette karşılık bulacaktı. Hak ettiği değeri de buldu.

AK Parti Grup Toplantısı’nda Konya gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Konya’ya özel bir yer ayırdı ve Uğur İbrahim Altay’ı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın 240.000 şehrini ve buralarda yaşayan 5 milyon kişiyi temsil eden Birleşmiş Kentsel ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığına Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay seçildi. Kendisini tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen bu temsil görevinde kendisine başarılar diliyorum.” dedi. Erdoğan daha sonra Altay’ı kürsüye davet etti ve AK Parti Grubunu birlikte selamladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Grup Toplantısı'nda kendisini sahneye davet etmesi, elini tutup havaya kaldırması ve mikrofonu ona vermesi çok değerliydi.

Başkan Altay da kendisine verilen bu değerin karşılığını vereceğini ifade etti.

Başkan Altay’ın teşekkür konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanım, bu başarı uluslararası arenada sizin gösterdiğiniz liderliğin bir sonucudur. Görev aldığımız sürede artık dünyada bir marka olan AK Parti belediyeciliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız. Tüm insanlığa hizmet etmek için yoğun bir gayret içerisinde olacağız” dedi.

Başkan Altay için büyük bir gurur günüydü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR