AK Parti’nin yeni listesinde Konya’dan hangi isimler olacak? İşte beklenen değişim

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 7 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi öncesi teşkilat binasında Konya basınıyla buluştu. Tüm bölgeleri temsil edecek bir liste oluşacağını söyleyen Angı, Konya’dan listeye kimlerin gireceği hakkında bakın ne söyledi.
AK Parti’nin yeni listesinde Konya’dan hangi isimler olacak? İşte beklenen değişim

AK Parti Konya İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, AK Parti Konya İl Başkan Hasan Angı gündemi değerlendirerek, 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan 4. Olağanüstü Kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.

‘ÇEYREK ASIRDIR MİLLETİMİZLE YÜRÜYORUZ’

AK Parti’nin her zaman dinamik kalmayı başardığının altını çizen Başkan Angı, “22 yıllık siyasi tarihinin istisnasız her gününü millete hizmet yolunda harcayan AK Parti, bugüne kadar birçok sınavdan geçmiş, tarihte benzerine pek rastlanmayan badireler atlatmıştır. Bu badirelere karşı her defasında milli iradeye koşmuş, sandıktan başka iktidar yolu tanımamıştır. Yaklaşık çeyrek asırdır, 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 referandum ve 3 Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere toplam 17 kez milletimizin huzuruna çıkıp tümünden zaferle ayrıldık” diye konuştu.

‘KONYA YOLUNA SORUNSUZ DEVAM EDİYOR’

Konya’daki tüm belediyelerin uyumlu çalıştığını ifade eden Angı, “Belediyelerimizin yaptığı her türlü kültür faaliyeti ortada. Dünya Belediyeler Birliği Konya’da toplanacak. Konya, dünyanın 4 bir tarafından gelmiş yerel yöneticilerin ağırlanmış bir şehir olacak. Belediyelerimiz, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda şehri güzelleştiriyor. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde böyle bir uyum yok. Biri bir şey yapmak isterken, diğeri engel oluyor. Kaybeden ise oradaki yaşayan vatandaşlar oluyor. Konya yoluna güzel bir şekilde devam ediyor” dedi.

MKYK’DA VE MYK’DA KONYA’DAN KİMLER OLACAK?

Kongrede AK Parti’nin her bölgeden değerli isimlere yer vereceğini belirten Angı, mevcut milletvekillerinin TBMM’deki yoğunluğunun göz önünde tutulacağı yeni listede, MYK ve MKYK’ya dışarıdan isimlerin alınabileceğini belirtti.

3 DÖNEM KURALINA TAKILANLAR SAHAYA DÖNÜYOR

AK Parti’de, partiye emek vermiş ama 3 dönem kuralına takılmış ya da çeşitli sebeplerle yedek kulübesinde bekleyen bazı isimlerin yeni MYK ve MKYK’da yer alması bekleniyor. Konya’da da 5-6 ismin MYK ve MKYK’da kendisine yer bulacağı düşünülüyor.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :