Almanya'da cenazesi yanlışlıkla yakılan Türk vatandaşının ailesinden flaş açıklama

Almanya'da cenazesi yanlışlıkla yakılan Türk vatandaşının ailesi hukuki süreç başlatacak
Almanya'da cenazesi yanlışlıkla yakılan Türk vatandaşının ailesinden flaş açıklama

Almanya'da vefat ettikten sonra cenazesi yanlışlıkla yakılan Abdülkadir Sargın'ın yakınları, hukuki süreç başlatacak. Almanya'da bir skandala imza atıldı.

Abdulkadir Sargın, 13 Aralık'ta Almanya'nın Hannover kentinde bir hastaneye kaldırıldı. Ertesi gün vefat etti.

Ailenin yaşadığı acı, bununla sona ermedi. Defin işlemleri için cenazeyi yıkamaya hazırlanan akrabaları, kendilerine başka bir kişinin, bir Alman'ın naaşının teslim edildiğini fark etti. Hastane yetkililerine başvurdu.

ALMANYA'DA ÖLEN BİR TÜRK'ÜN CENAZESİ BİR ALMAN'IN NAAŞI İLE KARIŞTIRILDI

Abdulkadir Sargın'ın yeğeni Barış Sargın yaşananları TRT Haber'e şu sözlerle anlattı:

"Morgda bir stajyer hanım bizi karşılıyor. Diyoruz ki 'Bu naaş bizim değil, yani naaşlarda bir karışıklık var.' O anda bir panik başlıyor hastanede. Yaklaşık bir saat sonra hanımefendi geliyor 'Sizin naaşınız Alman'ın naaşı olduğu zannedilerek yakıldı' diyor."

SARGIN'IN NAAŞININ YAKILMASINA İLİŞKİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Yaşananlar Abdulkadir Sargın'ın ailesinin üzüntüsünü ikiye katladı. Olaya ilişkin hukuki süreç başlattıklarını belirten Barış Sargın, "Biz şok içinde kalıyoruz, ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Bunun üstüne polise haber veriyoruz. Alman Hannover Polisi Kriminal Büro geliyor. Bu konu hakkında davacı olduğumuzu bildirdik ve gerekenlerin yapılmasını rica ettik" dedi.

Ölen Sargın'ın yeğeni Barış Sargın, başka bir Müslümanın aynı acıyı yaşamaması için işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

ALMANYA'DAKİ TÜRK TOPLUMU KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Abdulkadir Sargın'ın cenazesinin yanlışlıkla yakılması konusunda yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi.

Kaya, rahmetli Sargın'ın durumunu öğrendikten sonra ailenin Başkonsolosluğa ve Dışişleri Bakanlığı'na ulaştığını anlattı.

Hemen en üst düzeyde eyalet makamlarıyla temasa geçtiklerini belirten Kaya, "Kendilerine konunun takipçisi olduğumuzu, Dışişleri Bakanlığımızın da en üst düzeyde konuyu takip ettiğini ve açıklama getirmelerini beklediğimizi ilettik" dedi.

TÜRK TOPLUMUNDA ENDİŞELERE YOL AÇTI

Kaya, bu tür bir olayın gerçekleşmesinin çok vahim olduğunu dile getirerek, İslamiyet'te cenazenin yakılarak defnedilmesinin mümkün olmadığını ve bunun Türk toplumunda endişelere yol açtığını ifade etti.

Vatandaşların kendilerine endişelerini anlattıklarını belirten Kaya, şunları aktardı:

"Her yeni bir vaka bu endişeleri pekiştiriyor. Vatandaşlarımızın bu tür yanlış olayların, karışıklıkların bir daha meydana gelmeyeceği konusunda emin olmaya ihtiyaçları var. Bu bir korkuya yol açıyor. Bu korkuların giderilmesi için de ilgili kurumlarda, hastanelerde, cenaze evlerinde personelin gerekli hassasiyeti taşıyor ve gerekli bilgilere sahip olması gerekiyor. Bu konuda da üst düzey yönlendirme gerekiyor. Ancak bu şekilde bu elim vakalar önlenebilir."

"BUNU TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türk toplumunun endişelerinin giderilmesi için öncelikle bu olayın açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Neden olmuş, nerede eksiklik olmuş, ne atlanmış, gerekli takibatın yapılması bundan sonra da bu olayların engellenmesi için gerekli bilgilerin ve hassasiyetin taşınması kurumlarda ve personel nezdinde bunun sağlanması gerekiyor. Biz Başkonsolosluk olarak Bakanlığımızın riyasetinde bunu takip etmeye devam edeceğiz. Alman makamlarıyla irtibat halinde olmaya devam edeceğiz. Ailenin hukuki süreci başlatmak istediğini öğrendik. Başkonsolosluk ve Dışişleri Bakanlığımız gerekli desteği verecek."

Etiketler :