Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ankara Caddesi’ne çözüm yok mu?

Ankara Caddesi’ne çözüm yok mu?

Bilgisayarın karşısına oturup ne yazsam acaba diye düşünürken dışarıdan gelen bir gürültüyle irkildim…

Her zamanki gibi yine kaza olmuştu.

Aslında alışkınız ama bu defa daha şiddetli bir ses duyunca Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ve çalışma arkadaşlarımla birlikte ister istemez kapının önüne koştuk.

Yine dört araç birbirine girmişti. Şükür ölü ya da yaralı yoktu ama araçlarda büyük hasar vardı.

Daha önce de defalarca yazdık, haberini yaptık; Ankara Caddesi’nde Belh Kavşağı ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasındaki istikamette neredeyse her gün benzer kazalar oluyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgede özel bir çalışma yapması şart. Nasıl bir çözüm üretilir bilmiyorum ama böyle giderse bir gün bu bölgede ölümlü bir kaza olması çok muhtemel.

Üzerimize düşeni yapıp duyurmuş olalım.

CEMİYETTE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Konya basınının birlik ve beraberliğinin sembolü olan Konya Gazeteciler Cemiyeti, üyelerinin çıkar ve menfaatlerini koruyup savunmanın yanında meslek mensupları için sosyal, kültürel, sportif, eğitim amaçlı farklı projeler üretmek için kolları sıvadı.

Kısa zamanda hayata geçecek bu projeler için Cemiyet Yönetimi kendi içerisinde, Teşkilatlanma, Kurumsal İlişkiler ve Protokol, Eğitim, Strateji ve Ar-ge, Spor, Kültür, Yarışmalar ve Organizasyon, Mali İşler-Reklam ve Satın Alma, Kadın ve Gençlik Komisyonu, Sosyal İşler ve Dış ilişkiler ismi adı altında 8 ana başlıkta komisyonlar kurdu.

Bu komisyonlardan sorumlu başkan yardımcıları kendi ilgi alanlarında katılımcı projeler üretip tüm meslek mensuplarının istifadesine sunulacak çalışmalar gerçekleştirecek.

Hepimizin zaman zaman dile getirdiği sıkıntıların bu komisyonlarda ele alınması düşünülüyor. Mesleğimizin geleceği adına atılan bu adımın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Her zaman söylediğimiz gibi; eğer biz bize sahip çıkmazsak, bize kimse sahip çıkmaz. O yüzden birlik olup birlikte kararlar vermek çok hayati öneme sahip.

ÇİFTÇİLER İÇİN YENİ BİR KAPI AÇILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kenevir üretimine izin vermesiyle birlikte üretimi yapılacak 20’nci il Konya oldu.

Başta sanayi ürünleri olmak üzere ilaç ve gıdadan tutun da çok sayıda alanda stratejik bir ürün olan kenevirin Konya Ovası’ndaki su sıkıntısının aşılması adına da bir faydası olabilir.

Kenevir aslında az su tüketen bir bitki olarak biliniyor, eğer ekonomik anlamda kazancı da olursa Konya çiftçisi için yeni bir dönem başlayabilir.

Bu anlamda hem Konya Tarım İl Müdürlüğü’nün hem Konya Valiliği’nin hem de Konya’daki paydaş kurumların çok iyi bir ön hazırlık yapması ve çiftçileri bilgilendirmesi gerekiyor.

Konya çiftçisi için inşallah yeni bir kazanç kapısı ortaya çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR