İsmail Poçan

İsmail Poçan

Aşk mı kara sevda mı?

Aşk mı kara sevda mı?

Türkiye’de özellikle son 15 yılda birçok alanda olduğu gibi bölünmüş yollarda önemli yatırımlar gerçekleşti.

Konya-Beyşehir Yolu, Konya’da, şehirlerarası yollarda trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı karayollarından biri.

Trafik kazasına sebebiyet veren kusurlarda yol durumu ön sıralarda yer alıyor.

Yapımına başlandığı günden bu yana yılan hikayesine dönen yol, Konyalının bitmesini beklediği yatırımlar arasında…

Yani vatandaşın en çok konuştuğu konulardan da bir tanesi.

Hatta dizilere bile konu oldu. ‘Aşkımız Beyşehir yolu gibi olmalı hiç bitmesin’ diye…

Ve bunu bir Konyalı milletvekili de bir toplantıda ne hikmetse gülerek söylüyor. Vatandaş yolun bitmesiyle ilgili bilgi beklerken dizilerde bitmeyen yol ile ilgili yapılan espriye gülünmesi abes geldi bana…

Yolun toplam uzunluğu 93 kilometre.

2014 yılında çalışmalar hızlanmış hatta 2015 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyordu. Fakat yine bitmedi.

‘2016 yılı sonuna bitecek’ yönündeki açıklamalardan sonra vatandaş beklenti içerisinde olsa da sonuç yine aynı…

Yolun bir kesiminin yapımını üstlenen müteahhit firma ile ilgili yaşanan sıkıntıyla alakalı durumdan dolayı bitmediği yönünde açıklamalar vardı.

Son bilgilere göre ise Konya- Beyşehir yolunun yaklaşık 50-55 kilometresi bittiği yönünde…

Yol bitmiyor ama vatandaşın ‘korkulan yol’ olarak nitelendirdiği yoldan da sürekli kaza haberleri de gelmeye devam ediyor.

Beyşehir tarihi ve turistik yerleriyle Konya’nın güzide ilçelerinden. Turisti daha fazla çekme yönünden ve turizmin daha da gelişmesi açısından bu yolun bir an önce bitmesi gerekiyor. Sonuçta kaç yıldır yolun bitmesi bekleniliyor. Beyşehirli siyasilerde hani sayıca az değil, illaki takip ediyorlardır. Aynı zamanda Isparta yolu da burası…

Bunca proje bitirilirken, 93 kilometrelik yolun sonunun gelmemesi gerçekten düşündürüyor.  Numune Hastanesi’nin 6 yıldır bitmemesine tepki gösteren esnaf gibi vatandaşlar da “bu yol artık bitsin” diye protesto ederlerse şaşırmayın. Biliyorsunuz, Numune Hastanesi inşaatının sürekli uzayışı, bölge halkını kızdırdı. Gerçi tüm Konya’yı kızdırdı. 

Yine en çok kaza haberinin geldiği yollardan biri olan Konya Ereğli karayolunun da 2,5 kilometresi tamamlanırsa, sürücüler rahatlar. Sonuçta bu yol da çok sayıda kazanın yaşandığı bir yol. Ve aynı zamanda tır ve kamyon gibi ağır vasıtaların çok fazla geçtiği bir yol. Artık bu yollar bitirilsin de vatandaş “oh be” desin. 

Umarım yakın zamanda bu yollar bitirilir. Şimdiki hedef 2017 yılı sonuna kadar bitmesi yönünde… İnşallah diyelim ve aşkı artık kara sevdaya çevirmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR