Asrın felaketinde yaralar sarılıyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde depremzede vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarmaya devam ediyor.
Asrın felaketinde yaralar sarılıyor

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; Karatay Hürriyet Ortaokulu ve Uluırmak Hürriyet İHO'da görevli öğretmenlerin organizasyonu ve hayırsever velilerin katkılarıyla yapılan 4 adet tam donanımlı konteyner, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine gönderildi. Selçuklu Hoşgörü Anaokulu organizesinde temin edilen 2 adet konteyner, içerisine gerekli tüm malzemeleri de konularak Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gönderildi; aynı okul tarafından 8 adet konteynerin siparişi de verildi.

asrin-felaketinde-yaralar-sariliyor-1.jpeg

MOBİL MUTFAKLARDA DEPREMZEDELER İÇİN YEMEK HAZIRLANIYOR

Deprem bölgesine gönderilen mobil mutfaklarda vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda; Beyşehir Öğretmenevi tarafından kurulan Mobil Mutfakta Kahramanmaraş’da; Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde kurulan Mobil Mutfakta Hatay'ın Samandağ ilçesinde; sıcak yemek üretimi yapılıp depremzede vatandaşlara ikram ediliyor. Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çumra Belediyesi iş birliği içerisinde Hatay’da; Ilgın TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesinde depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikram etmeye devam ediyor. Yunak AİHL ve Yunak YBO pansiyonlarında hazırlanan kavurma ve ekmekler Hatay'ın Altınözü ilçesinde depremzede vatandaşlara ikram edildi. Ayrıca Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adıyaman'ın Besni ilçesinde kurulan Mobil Mutfakta kullanılacak gıda malzemeleri araçlara yüklenerek gönderildi.

asrin-felaketinde-yaralar-sariliyor-7.jpeg​​​​​​​

SARJ İSTASYONLARI YOLA ÇIKTI

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen MTAL tarafından üretilen, aynı anda 6 cep telefonunun şarj edilebildiği ve ortam aydınlatma özelliği de olan "şarj istasyonları" deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmet vermek üzere yola çıktı. Bununla birlikte Karatay Kılıçarslan BİST MTAL tarafından büyük bir özveriyle üretim aşamaları tamamlanmak üzere olan "Mobil Fırın" da depremzede vatandaşlara hizmet verecek. Akşehir ve Cihanbeyli Halk Eğitimi Merkezine bağlı kurslarda ise depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere nevresim, yastık, kıyafet, bere, kaşkol gibi ürünlerin dikimi gerçekleştiriliyor.

asrin-felaketinde-yaralar-sariliyor-2.jpeg

asrin-felaketinde-yaralar-sariliyor-3.jpeg

KONYA HABER

Etiketler :