Kasım Göçer

Kasım Göçer

Aykut Kocaman, rakibi hafife aldı

Aykut Kocaman, rakibi hafife aldı

            Aykut Kocaman’ın Sivas deplasmanında sahaya sürdüğü onbirde Meha,  Selim Ay ve Kaya’ya  yer vermesine şaşırdım.  Atiker Konyaspor’un bu sene öncelikli hedefi Türkiye Kupası olmalıdır. Bunun aksini iddia edecek kimse yoktur sanırım. Geçen yılın aksine önemli bir kura avantajının da olması camiayı final beklentisi içine soktu.

            Sivasspor her ne kadar 1.lig takımı da olsa kadrosunda süper ligde top koşturmuş bir çok oyuncu barındırıyor. Aykut Kocaman’ın maça ideal kadrosuyla çıkmamasını doğrusu yadırgadım.

             Mesut Bakkal, Atiker Konyasporlu oyuncuları yakından tanıyan bir hoca. İlk yarı orta sahayı beşleyip göbeği kapadı. Atiker Konyaspor ise göbekten hücum edip duvara tosladı,  oyunu kanatlara yayamadı. İlk devrenin sonuna doğru Sivasspor Atiker Konyaspor’un savunma arkasına sarkarak tehlikeli ataklar geliştirdi.

             İkinci yarı Atiker Konyaspor, önde basarak başlamak istese de savunmayı öne çıkarmasına rağmen topa hakim olamayınca Sivasspor geniş alanlar bulmaya başladı. Atiker Konyaspor istediği pas trafiğini yakalayamayınca Sivasspor daha cesaretli çıkmaya başladı. İki takımın da boyu uzadı ve sahada geniş alanlar oluştu. Takımlar taktik disiplinden uzaklaştıkça maç hareketlendi.  

            Mesut Bakkal, Yiğit’in yerine Galip‘i Leandrinho yerine Burhan’ı aldı. Bana göre bu değişiklikler taktik anlamda oyuna fark katacak değişiklikler değildi.  Sivasspor adına Emre  - Gökhan değişikliği içinde aynı şeyi söyleyebiliriz. Girenler de çıkanlar da aynı mevkilerin benzer özelliklere sahip oyuncularıydı.

            Aykut Kocaman ise Miloseviç’in yerine Rangelov’u alarak çift santrafora döndü. Meha’nın yerine Amir’i alarak pas trafiğini artırmak istedi. Son değişiklik ise sahanın etkisiz oyuncularından Bajic ile Halil İbrahim değişikliği oldu. Kağıt üzerinde mantıklı değişiklikler olsa da istenilen sonucu vermedi.

            Aykut Kocaman’ın rakibi biraz hafife aldığını düşünüyorum. Vukoviç, kulübede olmamalıydı. Çünkü Vukoviç iyi bir savunma oyuncusu olmasının yanında Atiker Konyaspor’un gol silahlarından birisi. Atiker Konyaspor’un gol bulmakta zorlandığı pek çok maçta anahtar vazifesi gören Vukoviç sahada olmalıydı. Sakatlıktan yeni çıkan ve maç eksiği olan Meha tercihini de aynı şekilde okuyabiliriz. Trabzonspor maçında çok iyi bir performans gösteren Fofana’yı Aykut Kocaman’ın yanında oturtması rakibini biraz hafife aldığının göstergesiydi.

             Saha zemini de çok kötüydü. Yeni statlara milyon dolarlar harcanırken saha zeminlerinin bu kadar kötü olmasını anlamıyorum. Tribünde taraftarın daha iyi şartlarda maç izlemesi güzel bir şey ama futbol yeşil sahada oynanıyor. Zemin kötüyse futbol da kötü olur. Zemin kötüyse bu kadar para harcamanın bir anlamı yok.

            0-0 ikili eleme maçlarında deplasman takımı için çok da avantajlı bir skor değil. Çünkü sahanda gollü beraberlikte rakibin tur atlar. Bu açıdan Atiker Konyaspor, bu maçın rövanşında daha motive olmak zorunda.  Aykut Kocaman da rövanş için ideal kadrosunu sahaya sürecektir. Taraftar desteğini de arkasına alan Atiker Konyaspor’un yarı final biletini kazanacağını düşünüyorum.

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR