Özkan Öztürk

Özkan Öztürk

BARIŞA SAHİP ÇIKMALIYIZ..

BARIŞA SAHİP ÇIKMALIYIZ..

Bugüne kadar doğu ve güneydoğuda şiddet ve çatışma etkisi ile bölge ve bölge halkı her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da çok zor yıllar yaşadı..

Çatışma ortamından bölge iş dünyası etkilendiği gibi yapılan kısmi yatırımlar akamete uğradı ve yapılacak yatırımlar da engellendi.

Bölge de ekonominin canlanması ve refahın artması kalkınmanın sağlanabilmesinin ön şartı huzur, güven  ve istikrar ortamının sağlanması ve bu iklimin tesis edilmesidir.

Örneklendirmek gerekirse bölgede 30 yıldan bu yana akan kardeş kanı akmasa idi bölge hayvancılık merkezi olabilirdi.

Yine bölgede süren çatışma hali olmasa idi adı sürekli terör olayları ile anılan Diyarbakır inanç turizm merkezi olabilirdi..26 Medeniyete ev sahipliği yapmış,9 peygamber,27 sahabe mezarı bulunan Diyarbakır inanç turizm merkezi olabilirdi.

Çözüm süreci ile beraber  sadece ve sadece güvenlik eksenli yaklaşımlar yerine birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren ve meseleyi askeri bürokrasiye bırakmayanların bu çaba ve gayretlerine el birliği ile destek vermek gerektiğini buradan beyan etmek istiyorum..

Dostlar bugün Kuzey Irak petrollerinin Avrupa’ya ve dünyaya açılması ancak ve ancak Türkiye üzerinden mümkündür.

Türkiye çözüm sürecinin başarılı bir şekilde nihayet ermesi ile beraber dünyanın enerji üssü olacaktır .Dünyada ki enerji piyasalarını etkileyebilecek konuma gelecektir. Bu durum ise Türkiye’ nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacaktır.

2023 yılı için belirlenen ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşmanın önünde ki en büyük engel olan terör meselesinin bizi çözmeden bu meselenin çözüme kavuşturulması zaruridir.

Şimdi tüm ülkeyi ilgilendiren böylesine önemli bir konuda birileri eyvah demeye başladı.

Kim bu eyvah diyenleri sizler çok iyi biliyorsunuz.

Bunların bir kısmı yazılı medyada ,bir kısmı görsel medyada be bir kısmı da parlemento da.

Son seçime kadar sokak hareketleri ile bu süreci sabote etmeye kalkanlar ve bu sokak hareketleri ile hem süreci hem de siyasal iktidarı al aşağı etmeye çalışan şer odaklarının şimdi de HDP ye umut bağladıklarını görüyoruz.

O sebepledir ki HDP bizi sattı naralarını atmaktadırlar.

Ne diyelim daha çok nara atacaklar..

Sanırım çözüm karşıtları cinnet geçiriyor..

Cinnet halinde olanların yanında siz değerli okuyucularıma tavsiyem pek fazla dolaşmamaları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Özkan Öztürk Arşivi
SON YAZILAR