Başkan İncili, tecrübelerini anlattı

Aydınlar Ocağı, Konya’nın kanaat önderlerinden İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet İncili’nin 75. doğum yılında saygı gecesi düzenledi.
Başkan İncili, tecrübelerini anlattı

İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonundaki programda İncili İstanbul’da geçen talebelik yılları, 1970’li yıllarda yaşanan öğrenci olayları ve tanıştığı münevverlere dair hatıralarını anlattı.

Programı açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, uzun yıllardır tanıştıkları Mehmet İncili’nin kültür hayatımıza çok önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek “Kendisinden çok istifade ettik, bizi Üstat Necip Fazıl ile tanıştıran da odur” dedi.

Konuşmasına 1968 yılında işgallerin başladığını ve kendilerinin bu işgali önlemek üzere gayret gösterdiğini anlatarak başlayan İncili “Mesela Kredi ve Yurtlar Kurumu komünistlerin işgali altındaydı. Süleyman Demirel Başbakan’dı ve o ‘Yürümekle yollar aşınmaz’ deyince adeta yol göstermiş oldu ve herkes yürüdü” dedi. Program sonunda Başkan Dr. Güçlü, Mehmet İncili’ye kitaplar hediye ederek programa katılımından dolayı teşekkür etti.

Etiketler :