Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Başkan Kavuş iyi ki sempatik

Başkan Kavuş iyi ki sempatik

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, son üç yıllık süreçte ortaya koyduğu tüm çalışmaları, yatırımları ve projeleri kamuoyuyla paylaştı. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan basın toplantısına Konya basınından hemen hemen herkes katıldı. Biz de yerimizi aldık.
 
Yaklaşık 2 saat süren sunumda, Başkan Kavuş bütün projelerden bahsetti. Üstelik, bu uzun soluklu sunumunda prompter da kullanmadı.
 
Bu da işine ne kadar hakim olduğunu bizlere kanıtlayan önemli bir detaydı.
 
İki saat boyunca sahnede konuşma yapmak, hele hele birbirinden farklı onlarca başlığı hatasız sunmak öyle kolay değildir. Bir iletişimci olarak; bu anlamda Başkan Kavuş’un sunuculuğuna tam not vermek gerekir diye düşünüyorum.
 
Her ne kadar konuşmasının son paragraflarında dili sürçmeye başlasa da söylüyorum bunu. Bir de enerjisine parantez açmamız gerektiğini düşünüyorum.
 
İtiraf etmeliyim ki; dinleyiciler olarak 2 saat süren bir sunum bizi yordu. Fakat her zamanki güler yüzü ve yüksek enerjisiyle salonu avuçlarının içine almayı başaran Başkan Kavuş, bir şekilde uykumuzu açtı…
 
Başkan Kavuş’un sunumuna giriş yaparken, ‘sadece sayılar değil gönüller, güzellikler, eserler ve hizmetler de biriktirdiklerini’ ifade eden bir cümle vardı.
 
Başkan Kavuş elbette yatırımlar konusunda da iyi işler yaptı ama ben gönüller biriktirdiği konusunda çok daha hemfikirim.
 
Meramlılar Başkan Kavuş’u gerçekten seviyorlar.
 
Her şeyden önce samimi buluyorlar.
 
Eğer talep edilen bir hizmet yerine getirilemiyorsa, gerçekten de yerine getirilemeyeceği için bekletiliyordur diye düşünüyorlar. Aslında bu bekletilme, cevapsız bırakılma da değil. Talep edilen hizmetin akıbeti, geri dönüşü bir şekilde mutlaka yapılıyor. Yani vatandaş cevapsız sorularla bekletilmiyor. Vatandaşın talep ettiği şeyin neden yapılamayacağı yine vatandaşa açıklanıyor.
 
Meramlılar da bu sebeple çok inat etmeden ikna olabiliyor.
 
Başkan Kavuş, bu gibi konularda derdini vatandaşa bir şekilde anlatmayı ve tepki görmemeyi başarıyor. Hatta hacı dedeler artık ona ‘Bizim Mıstava’ diye hitap ediyor, ‘Bizim Meram’ sloganı da işte buradan geliyor.
 
Başkan Kavuş’un bu sempatikliği olmasa işi çok da kolay değil aslında.
 
Çünkü Meram’ın özellikle mali konularda pek fazla hamlesi yok. Meram’a gelir getirecek çok fazla kalem yok.
 
Meram arsa fakiri bir ilçe. Arsa satarak gelir elde etmesi öyle pek kolay değil. Meram aynı şekilde sanayi bölgeleri açısından da fakir bir ilçe, dolayısıyla vergi gelirleri de öyle fazla değil. Yani anlayacağınız, Meram’a büyük gelirler getirecek pek bir enstrüman yok.
 
O sebeple de hizmet üretmek kolay değil.
 
Her şeye rağmen, Başkan Kavuş ve ekibi adeta sineğin yağını sıyırarak Meram’a gelir oluşturmak için çabalıyor.
 
2019’da 305 milyon ile alınan bütçe 2022 yılında ek bütçe ile birlikte 800 milyon lirayı bulmuş. Günü geçmiş tek kuruş borç da yokmuş.
 
Yukarıda bahsettiğim tüm olumsuzluklara karşın, böyle bir tablo ortaya çıkarmak gerçekten büyük ve önemli bir iş.
 
Bir de düşünsenize; Konya’nın en elitleri ile zenginlerin ve kırsal diye tabir ettiğimiz vatandaşların iç içe yaşadığı böylesine makası açık bir ilçede kimi memnun edeceksiniz?
 
Düşük gelirinize rağmen yüksek standartlı hizmet vererek zenginleri de memnun edeceksiniz, gelirlerinizin bir kısmından taviz vererek ucuz hizmet vererek kırsal kesimi de memnun edeceksiniz.
 
O yüzden diyorum, Başkan Kavuş iyi ki sempatik. Sempatik olduğu için de her kesimden herkesle bir şekilde iletişim kuruyor, ikna ediyor, başarılı oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR