Başkan Polat Konya Kitap Günleri’nde şehrin rengini anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi Kitap Günleri kapsamında Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Yazar Fatma Şeref Polat: Bu Şehrin Rengi başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Başkan Polat Konya Kitap Günleri’nde şehrin rengini anlattı

Selçukya Kültür Sanat Derneği Genel Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin’in günün anısına çiçek takdimi ile başlayan programda, Konuşmasına "Her ne kadar, bu muhteşem Kitap Günleri etkinliğinin resmi ev sahibi Büyükşehir Belediyemiz ise de manevi ev sahibi yazarlar , şairler, kültür sanat dünyasına emek verenler olarak bizleriz. Bu yüzden üzerimizde Konya'nın bilinmeyenlerini anlatmak, şehrin unutulan değerlerine ışık tutmak, kısacası Konyalıya ayak bastığı toprağın kıymetini biraz daha fazla hissettirmek gibi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum"diye başladı.

whatsapp-gorsel-2023-10-13-saat-14-42-14-5dae1f35.jpg
Söyleşinin devamında ise Konya'nın geri planda kalan tarihi, edebî ve kültürel zenginliklerine dikkat çeken Polat bazen bu şehir çokluktan yokluk çekiyor gibi o kadar büyük zenginlikleri var ki bazılarını değerlendirmeye fırsat bulunmuyor adeta " dedi. Ve: " En büyük zenginlik iyi yetişmiş, farkındalığı ve adalet şuuru yüksek insandır . Bu şehir, cesur ve güzel yürekli insanlarının gönlünün rengindedir. O renk görülen değil hissedilen bir şey ve sizin içinizde..." diyerek sözlerini tamamladı. Söyleşi öncesi ve sonrası bütün ilgi, destek, hizmet ve hürmetleri ile göz kamaştıran Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Birimi ve Kitap Günleri ekibine, her zaman yanımda olan ailem ve Selçukya Sanat aileme, Onursal Başkanımız Prof. Dr. Saim Sakaoğlu hocama, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü 'ye , Tümsander Başkanı Cengiz Çelik’e teşekkür ediyorum dedi.Başkan Polat söyleşi sonrası Aşk Güneşe Benzer ve Kınnesreyn adlı kitaplarını okurlarına imzaladı.

Etiketler :