Dr. Ramazan Tuzla

Dr. Ramazan Tuzla

BAŞLARKEN

BAŞLARKEN

Vira Bismillah.

“Derler ki insanda derin bir yaradır köksüzlük,

Budur alemde hudutsuz ve hazin öksüzlük” (Yahya Kemal Beyatlı)

Elhamdülillah köksüz değiliz. Tarih sahnesinde hep adımız var. Elhamdülillah öksüz değiliz. Maneviyatından beslendiğimiz atalarımız var.

Akın akın Anadolu’ya gelen Müslüman Türkler, Malazgirt meydanında Roma İmparatoru Romen Diyojen’i esir aldıkları zaman geliş gayelerini ortaya koymuşlardır. Sultan Alparslan’ın dilinde bu gaye hayat bulmuştur ve demiştir ki Romen Diyojen’e:

“Mağlup olsaydı bu ordu, talan olurdu bu yurt,

Galip geldi bu ordu, kardeştir koyunla kurt.”

Bu vatan toprakları, Malazgirt’le beraber kardeşliği yaşamaya başlamış, belli dönemlerde bazı badireler atlatsa da, istiklal nimeti ve kardeşlik, bu milleti hiçbir zaman öksüz bırakmamıştır. Mevla’dan tek dileğimiz, bu topraklarda istiklal nimeti ve kardeşliğin ebediyete kadar devam etmesidir.

Vira Bismillah diyerek Yeni Haber’de, malumunuz olan bilgileri paylaşmaya ve yeni şeyler öğrenmeye niyetlendik. Bizleri geri dönüşlerinizle sevindirin efendim…Yanlış anlaşılmamak, en başta gelen temennimizdir. İnşallah bu satırlarda hiç kimsenin hukukuna halel getirecek bir kelamımız, aynıyla gerçek olmayan bir durumun anlatımı ve nezaketten uzak ifadelerimiz olmayacaktır. Bunu, verilmiş bir söz olarak görebilirsiniz. Doğrunun ve olması gerekenin ifade edilmesi, izan sahibini yaralamaz diye düşünüyorum.

“Ehli irfan arasında aradım kıldım talep,

Her hüner makbul imiş illa edep, illa edep.” diyen Yunus, temel ilkeyi ortaya koymuştur. Bize düşen ise, idrakimiz elverdiğince bu ilkeye sahip çıkaktır. Mevlam bizi su-i zandan uzak tutsun ve belki hiçbir zaman karşı karşıya gelip de helalleşemeyeceğimiz kişilerin haklarını üzerimizde bırakmasın. “Hak deyince akan sular durur” derler çünkü.

Tematik bir köşemiz olmayacak diyebiliriz. Her telden dem vurma gibi bir kapının açık bırakıldığı düşüncesiyle bazen güncel meselelerle, bazen tarihin kıymetli bir şahsiyeti ile, bazen siyasetle, bazen nasıl olmalıyızla haddimizi aşmadan sizlerle birlikte olmayı planlıyoruz. İş hukuku ve sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında kalemimiz elverdiğince paylaşımlarımız olacak. Sizlerden gelen sorulara, bilgimiz dahilinde cevap vermeye çalışacağız. Bilmediğimiz soruların, bizi araştırmaya sevk edeceğinden ve bu sayede bir şeyler öğreneceğimizden şüpheniz olmasın. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, niyetimiz öğrenmek. Mevlam kalemimize mahcubiyetten ve kibirden uzak kuvvet versin. Düşüncelerimizi paylaşma fırsatının verilmiş olması, bu fakire yapılan bir iltifattır. Bu itibarla bu paragrafı da, muhatabına teşekkür taçlandırsın efendim.

Yerel basınımızı takip edenlerin de malumu olduğu üzere iş hukuku ve sosyal güvenlik alanında kapsamlı ve devamlı paylaşımların olduğunu söylemek mümkün değildir. Yeni Haber yönetiminin bu eksikliğin farkında olduğunu görmek, bizi sevindiren hususlardan biridir. Bu boşluğu tamamen doldurma iddiasında değiliz ancak elimizden geldiğince ve zihnimizin elverdiği ölçüde, fayda umarak paylaşımlarımızı yapacağız. Sizlerden gelen sorular ve gelen talepler, bu köşenin asli iskeletini oluşturacaktır diye düşünüyorum.

Daha “başlarken” sıkmama kaygısı ile sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Nasip olursa, zihnimiz ve sağlığımız elverdiği müddetçe paylaşımlarımızın devam edeceğini umuyorum.

Gayretimiz gayemize hizmetkâr olsun.

Mevlam bu yolda bizleri mahcup etmesin ve mahzun bırakmasın. Bizi, insanlara faydalı olabileceğimiz mekanlarda istihdam etsin ve varlık sebebine uygun davranan kullarının arasına dahil etsin.

Duanızı eksik etmeyin efendim…

Selam ve duaya sebep her şeye can kurban.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Ramazan Tuzla Arşivi
SON YAZILAR