Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Batı güneşin battığı yerdir

Batı güneşin battığı yerdir

Mülteci sorunu Suriye’de iç savaş başladığı günden bu yana Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri. Daha savaşın ilk zamanlarında yüzbinlerce Suriyeli Esed’in zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığındı. Aradan geçen bunca yılda Türkiye resmi rakamlara göre yaklaşık üç buçuk milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Zulümden, ölümden kaçan mazlumlara dönün ülkenize ölün demedik. Diyemezdik… Bu her fırsatta göğsümüzü kabarta kabarta öğündüğümüz ve kıyamete kadar övüneceğimiz binlerce yıllık tarihimize ihanet olurdu. Din kardeşliği, Müslümanlık bizim için en büyük öncelik ve maalesef bu kavramları duyunca içinden canavar çıkanlar var. Onlar da bilmeliler ki Türk milleti dinine, ırkına bakmadan tarihin her diliminde mazlumun yanında olmuştur. Gırnata’da Yahudiler soykırıma uğrarken onları gemilerle kurtaranda Osmanlıydı. Suriye’nin başına gelen Ermenistan’ın başına gelse yine ilk kapıları açacak olan ülkelerden biri Türkiye olur.

Kapılar açılınca medeniyetin kırık beşiği Avrupa gerçek yüzünü gösterdi. Sığınmacılar daha kendi ülkelerinin topraklarında koşarlarken onlara çelme takan batılılar bugün üstlerine kurşun sıkmaktan imtina etmiyorlar. İçlerindeki ırkçı fanatikler silahlanıp Suriyeli avına çıkıyorlar. Medeniyet dediğimiz o tek dişi de kırılmış canavar takma dişleriyle hala insanlığı parçalama derdinde.

Unutmayalım… En büyük medeniyet İslam şuurudur. Merhamet duygusu imanın, teslimiyetin tecellisidir. Batının medeniyet kavramı kendi evlatlarına bile merhametten uzaktır. Onların kapılarını açtıklarına bir bakın; Ülkesine ihanet edenler, terör örgütü üyesi olup sığınma isteyenler… Yani kendi büyüttükleri kendi yetiştirdikleri. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bizim bizden başkasına ihtiyacımız da yok. Bu bilinçle Türk milleti kıyamete kadar mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya devam edecektir.

Unutmayalım… Batı güneşin battığı yerdir…

.....

Yerli savunma sanayinin önemini Suriye’de canlı olarak görüyoruz. Milyarlarca dolarla bizimde ortağı olduğumuz ama hakkımız olan uçakları alamadığımız F35 projesinin hala eksikleri konuşuluyorken çok düşün bütçelerle tamamen kendimize ait İHA’lar ve SİHA’lar destan yazıyor. Bilim insanlarımızı daha çok desteklemeliyiz. Bazı üniversitelerde bazı Profların ellerinde heba olan nice projelerimiz var. Bilim ve Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın dinamizmi ve projelere olan ilgisi büyük şans. İnşallah ülkemizde nice Selçuk Bayraktar’lar yetişir ve bir yerlerde keşfedilmeyi bekleyenler de keşfedilir.

…..

Rabbim Ordumuzu muzaffer eylesin, Askerimizi korusun… Şehitlerimize Rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR