Murat Güçlü

Murat Güçlü

BAYRAMLARIMIZ BAYRAM OLSUN ARTIK!

BAYRAMLARIMIZ BAYRAM OLSUN ARTIK!

Kurban Bayramı'na ulaştık çok şükür. Herkeste tatlı bir telaşe. Evlerde güzel yemek kokuları, uzun zamandır görülmeyen dostları, akrabaları ziyaret. Fakir fukaraya yardım, Allah adına kesilen kurbanların dağıtılması, misafirlere ikramı.

Kurban Bayramı süresince insanımızın daha mutlu ve toplumumuzun daha huzurlu olduğunu söylemek için resmi istatistiklere ihtiyaç yok. Çevrene bir güler yüz, eşin dostunla muhabbet, malından fakir fukaraya dağıtmak...nasıl da insanları daha mutlu, toplumu daha huzurlu yapıyor. Keşke bunları daha uzun zamanlara yayabilsek, dünya telaşesinden, mal mülk hırsından biraz uzaklaşıp asli kulluk vazifelerimize daha çok uymaya çalışan bir hayat yaşasak, her günümüz Bayram tadında olacak...

Yukarıda yazılanlar Türkiye'de yaşayan ve Türkiye'ye bakan gözlerle yazılmış. Bir de başka Müslüman coğrafyalara bakarsak neler göreceğiz.

Suriye, komşumuz, kardeşimiz...iç savaş, ülke yangın yeri...milyonlarca mülteci, yüzbinlerce ölü, yaralı,sakat...kağıt üzerinde savaşan taraflar arasında gayrimüslim yok, birbirini öldürenler hep müslümanlar..

Irak, sünnisi şiisi, kürdü arabı, herkes birbirini öldürüyor....IŞİD Allah için müslümanları kurban ediyor.

Arakan da budist baskısı altında müslümanlar, değil kurban, değil Bayram kendi canlarını korumak derdinde arakanlı kardeşlerimiz...Keşmir hala kanayan yara...

Doğu Türkistan, ümmetin yitik evlatları.... Çin baskısı altında hergün ölüm, hergün işkence, şiddet...seslerini müslümanlar bile duymamakta, dualarında akıllarına bile getirmemekteler....

Afganistan, Kaostan, düzensizlikten kurtulamadı. Pakistan önümüzdeki dönemde çok daha sıkıntılı dönemlerin yaşanacağı kardeş ülkemiz. Afgan mülteci sorunu ile uğraşmakta. Bu mülteci sorunu son derece önemli, Türkiye'nin de suriyelileri tabiki yardımı olacak, olmalı ancak Pakistan Afganistan sınırında yapılanlar, Pakistan'ın yaşadıklarının yarın bizim başımıza gelmemesi için acil ve ciddi tedbirler alınması gerekiyor...

Filistini zaten anlatmaya gerek yok, İsrail sürekli baskı altında tuttuğu müslümanlara sık sık da silahlı saldırıda bulunarak canlarını, mallarını herşeylerini yok ediyor. Bunu bir devlet politikası olarak yapıyor.

Her Bayram dünyada akan Müslüman kanının durması, Müslüman coğrafyalarda yaşanan savaşların bitmesi için dua ediyoruz. Bayramlarımız hep buruk, içimizde hep bir sızı...kardeşin ölürken sen nasıl "Bayram" yapabilirsin ki!

Dünyadaki savaşların, iç savaşların, öldürülen insanların büyük kısmı İslam coğrafyasında meydana geliyor. Ve ölen müslümanların nerdeyse tamamı bir başka Müslüman grup, ülke, cemaat, hizip tarafından öldürülüyor. Başkalarını suçlamadan önce kendimize bakmalıyız.

Tüm müslümanların bu akan kanda vebali var, bunu durdurmak için de önce zihni bir dönüşüm gerekiyor, ki en zoru da bu zaten!

Bayramlarımızın Bayram tadında olması umuduyla!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR