Bedesten Çarşısı güne çocuklarla başladı

Konya'da üç ayların gelişini kutlamak için gerçekleştirilen Şivlilik Çocuk Bayramı dolayısıyla Konya Bedesten Çarşısı güne, çocuklarla başladı.
Bedesten Çarşısı güne çocuklarla başladı

Konya geleneği olarak Hicri Takvime göre üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Şivilik Bayramı dolayı Konya Bedesten Çarşısı esnafları güne çocuklara kapılarını açarak başladı. Sabahın ilk ışıklarında evlerinden poşet ve çantalarla çıkan çocuklar, esnafları dolaşarak şeker topladı. Ellerinde şekerlerle çocukları karşılayan çarşı esnafı Berat Yanar, Şivlilik'in çocuklara özel olduğunu belirterek Bedesten Çarşısı'nın çocuklarla bayramlaştığını söyledi.

whatsapp-gorsel-2024-01-11-saat-10-47-33-84c38390.jpg

"KONYA'YA HAS BİR BAYRAM"

Şivilik'in Konya'ya has bir bayram olduğunu vurgulayan esnaf Berat Yanar, "İnsanların birbirine hediye ikram etmesi ve çocukların özel anlar yaşıyor.

whatsapp-gorsel-2024-01-11-saat-10-47-33-04e285ff.jpg

Çocuklar için yapılan şeker, çikolata, hurma, sakız ve leblebi dağıtılıyor. Şivlililik Çocuk Bayramı Konya’ya has bir bayramdır. Büyükşehir Belediyesinin de katkısı büyüktür." ifadelerini kullandı.

BU YIL ŞİVLİLİK'E YOĞUN İLGİ VAR

Bu yıla kıyasla yabancı uyruklardan dolayı Şivlilik Bayramının coşkuyla kutlandığını belirten esnaf Ahmet Sevgili, "Geçen yıla kıyasla bu yıl ilgi daha yoğun yabancı uyruklu insanlardan ötürü.

whatsapp-gorsel-2024-01-11-saat-10-47-32-125822de.jpg

Bu yıl Şivlilik Bayramına yoğun ilgi var. Şivlilik Bayramı Konya'da büyük coşkuyla yaşanıyor. Çocukları ve aileleri sevindirdiğimiz bir etkinliktir. Bundan dolayı Konya halkı mutlu zaman geçiriyor. Bu bayramda çocukları sevindirdiğimiz için mutluyuz." diye konuştu.

Konya’da çocukların Şivlilik sevinci

Konya’da çocukların Şivlilik sevinci

Etiketler :