Binlerce çocuk Bedesten Çarşısını bastı

Konya'da çocuklar üç ayların başladığı Regaip Kandili'nin sabahında Şivlilik etkinliğinde Tarihi Bedesten Çarşısını adeta bastılar. Esnaflar koli koli şekerleme ve çikolata dağıttı.
Binlerce çocuk Bedesten Çarşısını bastı

Konya’da üç ayların başlangıcı çocukların ev ve esnafları kapı kapı gezerek şekerleme topladığı “Şivlilik”" etkinliğiyle başlıyor. Her yıl Şivlilik etkinliğinde binlerce çocuk kapıları gezerken Tarihi Bedesten Çarşısı ise her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce çocuğun akınına uğradı. Esnaflar, birlik olup çarşı meydanında Şivlilik malzemesi dağıtırken ayrıca kendi dükkanlarında da malzemeler dağıttılar. Onlarca çocuk esnafları gezerken, esnaflar ise koli koli şekerleme dağıttılar.

ESNAFLAR MANZARADAN MUTLU

Bedesten Çarşısı esnafları her yıl binlerce çocuğun Şivlilik zamanı çarşıya akın ettiklerini ve bunun için de esnafların hazır olduklarını belirttiler. Esnaflardan Hüseyin Dağlı “Bedesten çarşısında bugün Şivlilik günü. Esnaflar olarak bugün bizlerde çocuklar gibi mutlu oluyoruz.

konya-sivlilik-binlerce-cocuk-bedesten-carsisini-basti-17.jpg

Çarşımızdaki tüm esnaflar dükkanlarında şivlilik dağıtırken tüm esnaflar birleşip ortaklaşa da şekerleme dağıtıyoruz. Bugün bizim için önemli bir gün ve günler öncesinden hazırlık yapıyoruz. Aldığımız malzemeler sabah saatlerinde bitiyor ve yeniden şekerleme alıyoruz” dedi.

konya-sivlilik-binlerce-cocuk-bedesten-carsisini-basti-19.jpg

Her sene bu heyecanı yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen bir başka esnaf Metehan Turhan ise “Şekerleme kolilerimiz bitiyor ve yeniden alıyoruz. Böyle bir etkinliğin sadece Konya’da olması da şehrimizin güzelliğini öne çıkarıyor. Her yıl bu zamanda esnaflarda büyük bir heyecan olur. Hem çocuklar sevinir hem de bizler mutluluk duyarız” diye konuştu.

konya-sivlilik-binlerce-cocuk-bedesten-carsisini-basti-1.jpg

TÜM ÇOCUKLAR ŞİVLİLİK TOPLARKEN O ÇOCUK ÇALIŞTI

Çocuklar dükkan dükkan gezerek şeker dağıtırken bir çocuk ise onlardan farklı olarak dükkan dükkün çay dağıttı. İsminin Berkay olduğunu söyleyen çaycı çocuk, “Okullar tatil olunca işyerimize yardım için geldim. Esnaflara hem çay dağıttım hem de şivlilik topladım. Çalışırken şivlilik toplamak daha güzel oluyor. Diğer çocuklar gibi mutluluğu da yaşıyorum” dedi.

sigorta-center-pamuk-seker-cocuklari-heyecanlandirdi-5-001.jpg

PAMUK ŞEKER ÇOCUKLARI HEYECANLANDIRDI

Binlerce çocuk Konya sokaklarında şivlilik toplarken pamuk şeker dağıtan Sigorta Center firması adeta çocukların akınına uğradı. Sigorta Center çocuklara bu yıl farklı bir şekerleme etkinliği düzenlemek istedi.

sigorta-center-pamuk-seker-cocuklari-heyecanlandirdi-8-001.jpg

Firma, çocuklar için pamuk şeker üretti. Onlarca çocuk Sigorta Center önünde sıra beklerken, pamuk şeker ustası ise pamuk şeker yetiştirmekte zorlandı.

TORUNLARIYLA BİRLİKTE ÇOCUKLUĞUNU YAŞADI

Çocukların şivlilik heyecanına iki torunuyla birlikte İsmail Turan isimli dede de yaşadı. İsmail dede, iki torununu alarak şivlilik toplamaya çıktıklarını söyleyerek, “Konyamızda bu gelenek yaşatılsın ve her yere yayılsın. Biz çocukken şivlilik topluyorduk. Aradan 60 yıl geçti aynı heyecan ve mutlulukla bugün yine çocuklar şivlilik topluyor. Onları görünce kendi çocukluğuma gidiyorum. Onlar kadar bende mutlu oluyorum. İki torunumu da yanıma alarak bu heyecanı yaşamak için dışarı çıktım. İnşallah bu gelenek tüm İslam ülkelerinde yaygınlaşır” dedi.

Konya'da çocuklar üç ayları "şivlilik" geleneğiyle karşıladı

Konya'da çocuklar üç ayları "şivlilik" geleneğiyle karşıladı

Konya'da şivlilik coşkusu... Binlerce çocuk Bedesten Çarşısını bastı

Konya'da şivlilik coşkusu... Binlerce çocuk Bedesten Çarşısını bastı

Konya'da çocuklar üç ayları "şivlilik" geleneğiyle karşıladı

Konya'da çocuklar üç ayları "şivlilik" geleneğiyle karşıladı

Şivlilik Çocuk Bayramından kareler

Şivlilik Çocuk Bayramından kareler

 Muhabir
Etiketler :