Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

‘Bir başka’ derken ‘bambaşka’ olacak

‘Bir başka’ derken ‘bambaşka’ olacak

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, üç yıllık belediye başkanlığı görevi süresince ilçede hayata geçen projeler, birbirinden önemli yatırımlar ile yeni planlamalarını bizlerle paylaştı.
 
Öncelikle programın teknik bir değerlendirmesini yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
 
Bence program kusursuzdu.
 
Başkan Kılca’nın ekibi çok iyi bir hazırlık yapmış. Programa büyük emek verilmiş. Sahnede kullanılan teknolojiden görsellere, oturma düzeninden zaman planlamasına kadar her şey kusursuzdu.
 
Son zamanlarda Konya’da yapılan en iyi salon programlarından birisi yapıldı Karatay’da.
 
Bu anlamda öncelikle Karatay Belediyesi’nin basın ekibinin, teknik personelinin ve emek veren bütün birimlerin ellerine sağlık. Günlerdir uğraştılar, emek verdiler, başarılı oldular. Ekibiniz başarılıysa siz de başarılısınız demektir. Size kalan sadece dersinize iyi çalışmak oluyor…
 
Başkan Hasan Kılca da tam öyle yapmış, dersine iyi çalışmış. Hem zamanı iyi kullandı hem de konulara çok hakimdi. 1 saatten uzun bir süre duraksız sunum yapmak öyle kolay değildir. Hem konsantrasyon gerektirir hem sabır. Başkan Kılca bu anlamda hatasızdı…
 
Programın asıl amacı, Karatay’daki hizmetlerin değerlendirmesiydi tabi. Bu noktadan itibaren artık Karatay Belediyesi’nin hizmetlerine ve gelecek planlarına dair bir şeyler söylemek istiyorum.
 
Başkan Kılca, sunumunda pek çok yatırımdan bahsetti. Hepsini burada zikretmeye kalksam inanın sığdıramam. O yüzden ben dikkatimi çeken üç-dört başlığı öne çıkarmak istiyorum.
 
Bunların başında tabi ki eğitim-gençlik-spor-çevre başlıkları geliyor.
 
Karatay Belediyesi’nin eğitim yatırımları zirvede. Özellikle okul ve tesis yapımında Karatay Belediyesi Türkiye’de en ön sıralarda geliyor. Eğitime 3 yılda 156 milyon liralık dev katkı yapılmış. Yeni yatırımlar da yolda. Eğitime yapılan yatırımları ben de çok önemsiyor ve değerli buluyorum…
 
Gençlik ve spor konusunda ise Başkan Kılca döneminde hakikaten ‘bir başka’ Karatay görüyoruz.
 
Karatay sakinlerinin yıllardır hasret kaldığı, Selçuklu ilçesine bakıp bakıp iç geçirdiği spor yatırımları Karatay’da da şaha kalktı. Bir kıyaslama yapmak için söylemiyorum, ama 30 yıllık Karatay sakini olarak hissettiklerimi yazıyorum…
 
Karatay’da spora dair pek bir şey yoktu ne yazık ki. Dolayısıyla gençlerin aktivite yapacağı etkinlikler de alanlar da ya yoktu ya yetersizdi. Yaz spor okulları gibi yatırımlar, çeşitli branşlarda kurulan spor kulüpleri, Milli Takımlara yönelik hayaller ya da geleceğe sporcu yetiştirmek adına düşünceler nedense hiç yer almamıştı.
 
Bu konuda hep eksikti Karatay.
 
Başkan Kılca bu alana da el attı. Daha göreve gelir gelmez yaz spor okullarını başlattı. Geçen 3 yıllık süreçte de spora dair pek çok yatırım yaptı. Sadece okulların bahçelerine yapılan halı sahalar bile bu konuda Hasan Kılca’nın başarısını anlatmaya yeter de artar bile.
 
Meslektaşlarımızdan Ferhat Türkoğlu da programda Başkan Kılca’ya bu minvalde soru sordu. Başkan Kılca alçakgönüllülük yaptı ama hakkını verelim. Hasan Kılca, spor ve gençlik alanında Karatay’da tabuları yıktı.
 
Konu spor ve gençlikten açılmışken, çevre ve sosyal hayattan bahsetmezsek olmaz tabi. Karatay’da 3 yılda 29 mahalle parkı yapılmış. 2022’de de 11 noktada 105 bin metrekare daha park planlanıyor. Bence en önemli başlıklardan birisi de bu alandaki yatırımlar.
 
Son zamanlarda Karatay’da artan pak sayısı ve bu parkların güzelliği dikkat çekici şekilde parlıyor. Özellikle yeşil kuşak denilen parklar daha bir değerli. Vatandaşların nefes alabileceği, çoluk çocuk vakit geçireceği çok güzel alanlar oluşturuluyor. Bu parklar aynı zamanda çevrecilik ve şehircilik açısından da örnek alınacak güzellikte. Eminim bu parkları Türkiye’nin değişik bölgelerinden bazı belediyeler de örnek alıp uygulayacaktır.
 
Sevgili okurlar, Başkan Kılca’nın diğer projelerine haksızlık etmek istemem ama yukarıda da söylediğim gibi, her başlığı buraya yazamıyorum.
 
Ama can alıcı bir konuya da değinmek istiyorum.
 
Karatay Belediyesi’nin bunca projesinin hayata kazandırılmasında hayati bir anahtardan bahsetmek istiyorum.
 
Parayı iyi yöneten; ülkeyi de şehri de ilçeyi de evini de iyi yönetir!
 
Bu böyledir.
 
İşte Karatay Belediyesi de bunu başarmış. Tüm bu yatırımları yaparken 1 kuruş bile borç almamış. Tüm projeler Karatay Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçirilmiş. Karatay Belediyesi, faiz almayan, faiz borcu olmayan, finansı çok düzenli bir belediye.
 
Belediyenin yıllık bilançolarında, faiz giderleri satırında görebildiğiniz tek rakam: 0.00 TL
 
İşte başarının altın anahtarı bence bu.
 
Hele bir de mali gelirler yönünde doğru hamleler yapıp gelirini artırması var ki. O da bir başka yazı konusu. Ama kısaca bir not ekleyeyim. 2019’da 300 Milyon TL olan bütçenin bu sene 1 Milyar TL’nin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
 
Hele bir de 2 binden fazla esnafı olan Karatay ve Eski Sanayi Esnafı ile Larende esnafının Karatay bölgesine taşınacağını düşünürseniz; buradan elde edilecek vergilerle Karatay ekonomik anlamda bence çağ atlayacak.
 
‘Bir Başka Karatay’ derken ‘Bambaşka Karatay’ ile tanışacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR