Bu cihazla yaşam kalitesi artıyor

İşitme kaybının hızla ilerlemesi ve algı problemini ortadan kaldırmak amacıyla işitme cihazlarının kullanıldığını belirten İşitme Cihazları Satıcısı Emre Tumru, “Cihaz aracılığıyla hastalarımızın kaybettiği algıyı ortadan kaldırmak bu vesileyle de hastaların yaşam kalitesini arttırmak amacındayız” dedi.
Bu cihazla yaşam kalitesi artıyor

ABD’de yapılan bir araştırmada cihaz kullanan bireylerin kullanmayanlara göre daha uzun yaşayabileceği ortaya konuldu. İşitme cihazlarını kullanan hastanın yaşı, sosyal yaşantısı ve işitme kaybının tipine göre cihazın tercih edilmesi gerektiğini kaydeden İşitme Cihazları Satıcısı Emre Tumru, işitme cihaz tiplerinin kulak arkası ve kanal içi diye ikiye ayrıldığını söyledi.

emre-tumru.jpg

KULAK ARKASI CİHAZLARI KULLANANLARIN YÜZDE 80’İ MEMNUN

Emre Tumru, yaptıkları araştırmalara göre kanal içi işitme cihazı kullananların yüzde 30’unun memnun kaldığını fakat kulak arkası işitme cihazını kullananların ise yüzde 80’inin memnun olduğunu bildirdi. Kanal içi ve kulak arkası cihazlarının tercih edilmesindeki nedenlerini Tumru, şöyle sıraladı: “Öncelikle işitme cihazı kullananların tercih nedenlerinde bir tanesi şu: Kulak iç cihazlar küçük olduğu için içinde tek bir mikrofon bulundururken kulak arkası ürünlerde ise çift mikrofon var. Çift mikrofon hasta memnuniyetini yüzde 60’a kadar artırıyor. Kanal içi cihazın ve içindeki işlemcinin de küçük olmasından dolayı teknolojik olarak yeterli donanımlarda değiller. Kulak arkası ürünlerin ise içerisindeki işlemleri büyük olduğu için teknoloji ve özellik anlamında daha çok donanımlılar.”

isitme-cihazi-1.jpg

25 DESİBELİN ÜSTÜNDE OLAN HASTALAR İŞİTME CİHAZI KULLANMALI

Tumru, işitme cihazı alacak olan bireylerin ilk önce hekim kontrolünden geçerek 25 desibelin üstünde işitme kaybı saptanan hastalarda kullanılması tavsiye edildiğini vurguladı.

isitme-cihazi-2.jpg

İŞİTME CİHAZLARINA HER YIL YENİ ÖZELLİK EKLENİYOR

İşitme cihazlarına her yıl yeni bir özellik eklendiğini bildiren Emre Tumru, “İşitme cihazları her yıl yeni özellikler eklenerek üretiliyor. Bu özellikleri de yeni cihaz üreten firmalar daha önce işitme cihazı kullanmış hastaların şikayetlerine göre geliştirerek üretiyor. Ürünlere yeni özellikler ekleniyor. Bu özelliklerde her geçen seneye göre hastaların cihazlara daha çabuk adapte olabilmesi ve daha rahat kullanabilmesi için geliştiriliyor. Bu durumda daha konforlu işitme cihazı kullanma deneyimi sağlıyor” diye konuştu.

isitme-cihazi-4.jpg

İŞİTME CİHAZLARININ GARANTİSİ 2 YIL

İşitme cihazlarında garanti süresinin 2 yıl olduğunun altını çizen Tumru, “İşitme cihazlarının garanti süresi 2 yıldır. Bozulduğu zaman tamir ederek geri kullanıma getiriliyor” dedi. Tumru, hastanın durumuna göre işitme cihazlarında pilli veya şarjlı olanları tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

isitme-cihazi-3.jpg

15 BİN İLA 110 BİN TL ARASINDA FİYATLAR DEĞİŞİYOR

İşitme cihazlarının fiyatları marka ve hastaya sunulacak olan sesin kalitesine göre değiştiğini belirten Tumru, 15 bin TL’den başlayıp 110 bin TL’ye kadar çıktığını söyledi.