Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Bu durumdan çıkılabilir

Bu durumdan çıkılabilir

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Cuma günü oynanması planlanan ancak kriz ve ihmalkarlıklar silsileleri nedeniyle ertelenen Süper Kupa maçı sonrasında TFF cephesinden eğer bir görevden affı isteme olayı gerçekleşmezse artık hiçbir olay sonrası Büyükekşi görevden ayrılmaz.

Suudiler salı günü bayrak vs organizasyon olmayacağını TFF’ye belirtmesine rağmen Başkan Büyükekşi takımlara bu durumu belirtmediği için takımlar Arabistan’da gafil avlandı ve Türk milletinin kırmızı çizgisi olan değerler pazarlık malzemesi oldu, olamaz…

Arabistan’da organizasyonu yapan şirket açıklama yaptı. “İstiklal Marşı okunması konusunda anlaştık…” İstiklal Marşı okunsun mu, okunmasın mı tartışılmaz, Atatürk posteri ve cihanın ezberlediği sözlerini pankartta yer alsın mı, almasın mı konusu tartışılmaz.

Bundan sonra yapılacak işler çok zor değil. Finaldeki “Süper” ismi kaldırılır, Atatürk kupası yapılır (bir dönem adı Cumhurbaşkanlığı kupasıydı) Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda veya deprem bölgesine yakın bir yerde karşılaşma oynanırsa o zaman 100. Yıl gerçekten kutlanmış olur. Yazımın başına dönecek olursam fiilen sona eren TFF Başkanı’nın görevi, Cumhurbaşkanı’nın talebi ile resmen sona ermesine çok kısa bir süre kaldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR