Bu kitapta hiçbir yazı yok! Konya’da ilgi odağı oldu

Konya Kitap Günleri’ne konuk olan Yazar Ayşegül Dede, sessiz kitabıyla ön plana çıktı.
Bu kitapta hiçbir yazı yok! Konya’da ilgi odağı oldu


Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan Konya Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. İlk günün konuklarından biri olan Yazar Ayşegül Dede, gazetemize özel düşüncelerini aktardı.

‘ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON’

Konya Kitap Günleri’nin çok büyük bir organizasyon olduğunu dile getiren Ayşegül Dede, “Konya Kitap Günleri’nin ilk gününde misafir oldum. Henüz yoğunluk tam olarak başlamamış. Ama eminim ki hafta sonu tıklım tıklım taşacak. Geçen yıl da katılım sağlamıştım. Çok büyük bir organizasyon. Konya’da buna hakkıyla ev sahipliği yapıyor. Kitap çok kıymetli. Kendi öz dilimizi, Türkçe’mizi daha iyi kullanabilmek için çocuklarımıza kitap okuma sevgisini kazandırmamız gerekiyor. Özellikle ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte buraya gelmelerini, görmelerini, ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

‘SESSİZ KİTAPLARIN SESİ OL’

Dede, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Konya, her yıl bir öncesinden daha iyi hazırlanıyor bu günlere. Fotoğraf ve yazar köşesi oluşturulmuş. Çok beğendim. Alan çok geniş ve ferah. Okuyucuların rahat rahat, keyifle kitapları inceleyip, seçebilecekleri bir ortam hazırlanmış. Bu sene ben sessiz bir kitapla fuara konuk oldum. Son çıkan kitabım Sarı Balonun Yolculuğu, sessiz bir kitap. Yani içerisinde yazılar yok. ‘Sessiz kitapların sesi ol’ sloganıyla daha fazla ebeveyne ve öğretmene ulaşmayı hedefliyorum. Daha fazla çocuk sessiz kitapların sesi olsun. Herkes sessiz kitap okuyabilir.”

whatsapp-image-2023-10-06-at-17-24-18.jpeg

AYŞEGÜL DEDE KİMDİR?

1981’de İstanbul’da doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 2012’de Kidsnook Masal Akademisi’ni kurdu ve bu çatı altında masallara dair eğitim ve atölye çalışmalarına devam ediyor. Hadi Masal Anlatalım ve Masal Mutfakta, Duvarın Arkasında Ne Var, Beriki, Kanatlarım Var Benim Kidsnook Masal Seti kitaplarının yazarıdır.

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :