Bu okul Türkiye’de tek! Konya’da bulunuyor, çeşmesinden bal ve süt akıyor

Konya Meram’da bulunan bu okulun “Çeşmesinden süt ve bal akan okul” patenti bulunuyor. Türkiye’de ise tek olma özelliğini taşıyor.
Bu okul Türkiye’de tek! Konya’da bulunuyor, çeşmesinden bal ve süt akıyor

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Niyaz Usta İlkokulu, çeşmesinden süt ve bal akıyor olmasıyla Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyor. Okul hakkında detaylı bilgi veren Okul Müdürü Numan Saraç, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

img-6167.jpg

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EŞLİĞİNDE AÇILDI’

Okulun açılışından bahseden Saraç, “Okulun arsası, Konya Meram Belediyesi tarafından tahsis edilmiş olup okulun binası, Konya eşrafından Niyaz Ildırar (Niyazi Usta) tarafından yaptırılmıştır. Okul, 2006-2007 eğitim öğretim yılında, dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da onurlandırdığı bir törenle eğitim öğretime açılmıştır.” diye aktardı.

img-6125.jpg

‘NİYAZİ ILDIRAR’IN ANISINA İSMİ VERİLDİ’

Okulun isminin nereden geldiğini anlatan Saraç, “Okulumuzun bahçe düzenlemesi ve oyun alanlarının tanzimi Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Okulu yaptıran Konyalı İş Adamlarımızdan Niyazi Ildırar'ın (Niyazi Usta ) anısına Niyaz Usta İlköğretim Okulu ismi verilmiştir. 4+4+4 zorunlu eğitim okulumuza sistemine geçişten sonra okulumuz Meram Niyaz Usta İlkokulu adını almıştır.” sözlerine yer verdi.

img-6160.jpg

‘AĞIR ÇANTALARI TAŞIMALARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ’

Okulda yapılan faaliyetleri dile getiren Saraç, “2006-2007 Eğitim Öğretim yılında öğretime başlayan okulumuz çok kısa bir zamanda alt yapısını tamamlamış, tüm sınıflarımız her öğrenciye bir sıra verilerek dizayn edilmiş, tüm sınıflara laptop veya bilgisayar ve projeksiyon alınmış ve eğitim ve öğretime sunulmuştur.

whatsapp-gorsel-2023-11-06-saat-14-17-55-232ff57c.jpg

Önceki yıllarda beş sınıfa akıllı tahta alınmış ve montajı yapılmış, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamadan da anasınıflarımız hariç tüm sınıflarımız akıllı tahtalar ile donatılmıştır. Ayrıca tüm sınıflara öğrenci dolapları yapılarak küçük öğrencilerimizin ihtiyaç duymadıkları eğitim materyallerini taşımaları engellenmiş ve çocuklarımızın küçük bedenleriyle kendilerinden ağır çantaları taşımalarının önüne geçilmiştir.” diye aktardı.

img-6151.jpg

‘BİRÇOK İMKAN VAR’

Okul içerisinde bulunan imkanlardan bahseden Saraç, “Okulumuzda çok amaçlı salon, robotik ve kodlama sınıfı STEM-akıl zeka oyunları sınıfı, oyun ve fiziksel etkinlikler sınıfı, destek eğitim odası oluşturulmuş olup bu birimler, altyapıları tamamlanarak gerekli eğitim araç-gereçleriyle desteklenmiş, aktif olarak eğitim öğretimde kullanılmaktadır. Başlangıçta tekli öğretim olarak eğitime başlayan okulumuz 2008-2009 Öğretim yılından itibaren öğrenci mevcudunun artması sebebiyle ikili öğretime geçmiştir. Bina içerisinde okul kantini de mevcuttur. Binanın tamamında kablosuz internet bağlantısı vardır.” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-11-06-saat-13-10-14-cca74094.jpg

‘KONYA’YA VE TÜRKİYE’YE MODEL’

Okulun, Konya’ya ve Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Saraç, “Okulumuz 35 adet güvenlik kamerasıyla izlenmekte ve okulumuzda bir özel güvenlik görevlisi istihdam edilmektedir. Okulumuzda kapalı devre televizyon sistemi mevcut olup istenildiği takdirde canlı yayın dahil her türlü eğitim-öğretim içerikli yayınlar yapılabilmektedir. 2 bin 200 öğrenci, 60’a yakın öğretmenimiz mevcuttur. Aklın ve bilimin ışığında, erdemli, çalışkan bireyler yetiştiren, üstün nitelikli eğitim kadrosu, modern ve öğrenci merkezli çoklu zekâ eğitimi uygulamaları ile Konya'da ve Türkiye'de model oluşturmak, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde en önde olmaktır.” şeklinde konuştu.

img-6163.jpg

‘ÇEŞMESİNDEN BAL VE SÜT AKAN OKUL PATENTİNİ ALDIK’

Okulun en büyük özelliğinden bahseden Saraç, “Çeşmesinden bal ve süt akan okul patentini aldık. Ayda bir kez tüm öğrencilerimiz ve dışarıdan davet ettiğimiz misafir öğrencilerimize bal ve süt ikram ediyoruz. Çeşmelerimizden bal ve süt akıyor. Böyle bir şey Türkiye’de hiçbir okulda yok. Hayırsever Niyazi Ustamız, Selçuklu ve Osmanlı geleneğini yaşatmak istemiş. Çünkü Osmanlı da sefere çıkan askerlere bal ve süt ikram edilirmiş. Niyazi amcamızın oğlu Mücahit Ildırar beyin desteğinde devam ediyor. Hatta gelip kendi ikram ediyor.” diye aktardı.

whatsapp-gorsel-2023-11-06-saat-13-10-48-2830b24a.jpg

‘OKUL SÜTÜ UYGULAMASININ DA ÇIKIŞ NOKTASIDIR’

Okul sütü uygulamasının çıkış noktasını anlatan Saraç, “Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, okulumuzun ziyaretinde bal ve süt uygulaması çok hoşuna gidiyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-06-saat-13-07-52-e386c9e7.jpg

Ve uygulamanın tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyor. ‘Okul Sütü’ uygulamasının çıkış noktası da bizim okulumuzdur.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

img-6121.jpg

 Muhabir
Etiketler :