Yavuz Pehlivan

Yavuz Pehlivan

BÜYÜK HARAMLARDAN ZİNA

BÜYÜK HARAMLARDAN ZİNA

Müslümanlar olarak en başta öğrenmemiz lazım gelen şeyler haramlar ve onlardan uzak durmaktır. Haram Allah'ın yapmamamız hususunda kesin olarak bildirdikleridir. Helaller de meşru dairesi içinde yapmamıza izin verdiği şeylerdir. Eğer haram olanlarda uzak durmazsak işlediğimiz hiç bir helal olan güzel şeylerden tat alamayız. Güzel olan helal çirkin olan haramdan uzak durmamızla ancak fayda sağlar.
 
Hz. Allah (c.c) iyiliği de kötülüğü de yaratmıştır. Ancak iyiliği yapmamızı kötülüklerden de sakınmamızı emretmiştir. Allah'ın haram kıldığı herşey insanın zararına olan şeylerdir. Bu sebeple müslüman harama bakmayacak ve haram olan olan hiçbir şeye yaklaşmayacaktır.
 
Insanın felaketine yol açan ilk şey bakmakla başlar. Bundan dolayıdır ki yüce dinimiz kapatılması emredilen uzuvlarımızı açmayı ve açılmış olan bu yerlere bakmayı, söz yazı resim ve görüntülerle ortaya koymayı haram kılmıştır.
 
Cenab-ı Hak göndermiş olduğu yüce kitabımız Kur-an'ı Kerim'de bu hususu şöyle dile getirmiştir.
„Habibim mümin erkeklere söyle gözlerini haramdan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar, bu kendileri için daha güzeldir. Şüphesiz ki Allah onların yaptıklarından haberdardır. Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açıp göstermesinler.“ (Nur suresi 30-31. ayetler)
 
Yüce peygamber Efendimiz (S.A.V)'de  istemediği halde gözü harama ilişen bir kimsenin hemen gözünü o haramdan çevirmesini istemiş." Gözlerin zinası bakmaktır" buyurmuştur.
 
Çevremize baktığımışda çıplaklık kanayan bir yara olmuş. Sanat, medeniyet ve moda adı altında iffet ve namus düşmanları öncelikle genç nesilleri hedef almış, onları iman ve haya yoksunu yaparak ruhen çökertmeye çalışmaktadırlar. Öyleki cadde ve sokaklar işgal edilmiş. Kaldırımlarda adeta bir müslüman günaha girmeden gezemez bir hale gelmiş,  attığı her adımda, baktığı her anında günahla karşı karşıya gelmekte ne yapacağını şaşırmaktadır.
 
Bir Cuma vaazında, vaiz cemaate „Sokaklar artık biz Müslümanların çıkıp gezebileceği yerler olmaktan çıktı. Adım başı günah işlemek isteyen varsa sokağa çıksın diyor, mümkün mertebe işiniz olmadıkça evinizde oturun, Kur-an okuyun, camiye girin, dua ve niyazda bulunun yoksa haliniz perişan“ diyordu haklı olarak.
 
Küfür küfrünü imkan bulduğu her  alanda  yapmaktan hiçbir zaman geri durmayacaktır. Müslüman gücünün ölçüsünde makamının mevkisinin hakkını vererek küfre engel olmaya çalışmalıdır. 
Çünkü Peygamber Efendimiz(S.A.V) „Sizden herhangi biriniz  bir çirkinlikle karşılaştığınızda onu eliyle değiştirmeye gücü yetiyorsa eliyle değiştirsin, diliyle değiştirmeye gücü yetiyorsaor diliyle değiştirsin. Buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz etsin.“ Buyurmuşlardır. 
 
Ben bu sütundan hasbihalimizin devamında en çok sancısını çektiğimiz büyük günahlardan zina hakkındaki ayet ve hadislere dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir mümin bunları biliyor olduğu halde harama bakar mı mümin olduğu halde  zina yapar mı diye soruyor  ve sizleri ilgili ayet ve hadislerle baş başa bırakıyor yorumu izan ve irfanlarınıza havale ediyorum.
 
İsra suresi ayet32 “zinaya yaklaşmayınız. Şüphesiz o çok çirkin bir  cinsel işlemdir. O ne kötü bir yoldur.”
Furkan suresi ayet 68-69 “Onlar Allah’ın yanında bir başkasını ilah edinip ona kulluk etmezler. Ölümü hak edenler dışında, Allah’ın haram kıldığı cana kıymazlar. Zina etmezler. Kim de bunları yaparsa işlediği günahın cezasını görür. Kıyamet günü azabı kat kat olur. O korkunç azabın içinde aşağılık bir halde ebediyen kalır.“ 
 
Sevgili Peygamber Efendimiz(S.A.V) in hadislerinde ise “ Ey Muhammed ümmeti! Erkek veya kadın kulunu zina yaparken görmekten ötürü Allah’ın duyduğu kıskançlığı hiçbir insan duyamaz. Benim bildiğimi(zina hakkında) sizlerde bilseydiniz pek az güler, çok çok ağlardınız.”(Buhari Nikah K.) 
 
“Zina yapmayınız cinsel organlarınızı koruyunuz. Şu gerçeği çok iyi belleyiniz cinsel organını zinadan koruyan cennetliktir.”
„Ey insanlar zinadan sakının çünkü zinanın, üçü dünyada üçü de ahrette görülecek altı sonucu vardır.
Yüzün güzelliğini nurunu gidermesi, fakirliği doğurması ve ömrü kısaltması dünyada görülecek sonuçlarıdır.
Allah’ın öfkesine iletmesi, bunaltıcı muhakemeye sebep olması, daimi cehennem azabına uğratması da ahirette görülecek sonuçlardır.“
 
Allah’ın selamı üzerinize olsun.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yavuz Pehlivan Arşivi
SON YAZILAR