İsmail Poçan

İsmail Poçan

“Çocuklara sahip çıkalım”

“Çocuklara sahip çıkalım”

Son zamanlarda yer ve zaman olmaksızın karşımıza dilenciler çıkıyor. Allah kimseyi düşürmesin. Kiminin belki çok ihtiyacı var bilemeyiz… Ama yine de vicdan rahat olmuyor. Yardımcı olsanız bir türlü olmasanız başka türlü…

Bazen yardımcı olduğunuza pişman bile oluyorsunuz. Ama kişinin davranışına göre zaten o anda notunu hemen veriyorsunuz. Kimileri sessizce yanınıza yaklaşıp dolmuş parası ister kimisi de dini duygularınızı sömürecek illa bir yol bulur.

Bu durumlarda dikkatli olmanın yanında aynı zamanda ön yargılı olmamak gerekiyor. Çünkü geçen günlerde gazetemize reçeteyle gelen teyze torunlarının hasta olduğunu ve ilaç alamadığını söyleyip yardım istedi. Önce hepimiz diğer insanlar gibi suiistimal edilir diye düşündük ama teyzeye yardımcı olduk. Aradan geçen birkaç günün ardından teyzemiz bize teşekkür için elinde hediyeyle geldi. O insanın yerinde bizde olabilirdik. Onun için bu ayrımı iyi yapmamız gerekiyor.

Ama en iç acıtıcı durum ise çocuklarda oluyor. Özellikle trafik ışıklarında çok görüyoruz. Genelde mendil satmak için bitiveriyorlar hemen canlarını hiçe sayarak…

Hatta canından olan çocuklar bile oldu.

Kendi canlarından öte trafiği de sürücüleri de sıkıntıya sokuyorlar. Belki o soğukta o çocuğa acıyıp bir mendil alıyorsunuz veya yardımda bulunuyorsunuz ama bu durum bazı çocuklar tarafından onu bu normalmiş gibi alışkanlık oluşturuyor.

Tam da bu konuyla ilgili dün mailimize bir haber düştü.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, mendil satan çocuklara para verilerek dilenciliğe teşvik edilmemesi için çalışma yürütüyor. Zabıta ekipleri, “Dilencilik meslek olmasın. Lütfen çocuklara sahip çıkalım” başlıklı broşürler dağıtarak vatandaşların bu konuyla ilgili daha dikkatli olması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Ekiplerin, aynı zaman da ihtiyaç sahibi ailelere Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından gereken desteğin sağlandığını da anlatılıyor haberde.

Toplumda ciddi bir yaraya parmak basan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nı duyarlılıklarında dolayı tebrik ederim. O çocuklar bizim için önemli. Belki iyilik yaptığımızı düşünüyoruz ama o çocuğun hayallerini buraya bağlıyor olabiliriz. İnşallah faydalı olur ve insanların bilinçlenmesine katkıda bulunur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR