Murat Güçlü

Murat Güçlü

DEĞERLERİ OLMAYANLAR DEĞERSİZDİRLER

DEĞERLERİ OLMAYANLAR DEĞERSİZDİRLER

Rahmetli Akif Emre’nin ardından yazılanlar günümüz Türkiye’sinde her faninin hakkında söylenmesini gönlünden geçirdiği güzellikleri ihtiva etmekteydi. Akif Emre’nin tevazuu, dünyevileşmeye karşı duruşu, iktidar nimetlerinden faydalanmayı reddedişi, değerlerinden taviz vermemesi ve sair güzel hasletleri basın dünyasında ve sosyal medyada yer aldı.Allah rahmet eylesin.

Herkesin yozlaşmadan şikayet ettiği bir devirde Akif Emre’nin bu yozlaşmadan kendini uzak tutabilmesi insanımızın hem mahcubiyet hem de gurur duymasına sebep oldu. Mahcubiyet; öyle ya da böyle bu mahallenin İslam gibi bir temel referans noktası var. Ne yaparsa yapsın, ne kadar yozlaşırsa yozlaşsın Allah, ahiret, hesap, kıyamet kavramlarını hayatının dışına çıkarma imkanı bulunmamakta. Bu sebeple mahallenin yozlaşması ve dünyevileşmesi herkesi mahcubiyet içinde gözlerini yere bakmaya zorluyor. İnandığın değerleri hayata uygulayamamanın verdiği iç rahatsızlık, vicdanının sesini bastırmaktaki zorluk… Bunun yanında herkesin ittifakla ifade ettiği üzere Akif Emre istese iktidarın çeşitli nimetlerinden çok rahat bir şekilde faydalanma imkanına sahip biriydi. Siyasetten ticarete, şöhretten paraya kadar bugün birçoğumuz için imtihanı kaybetme vesilesi olan dünyevi hazlardan uzak durmayı başarmış biri olarak camianın haklı gururu olmuştur. Akif Emre gibi iktidar nimetlerini elinin tersi ile itmiş, duruşunu bozmamış, ,işinin başında son nefesini vermiş kimseler de var bizim mahallede,demenin gururu….

Akif Emre’nin ardından yazılanlar biraz da insanların kaybettikleri samimiyetlerine duydukları özlemden kaynaklanıyordu. İnsanlarımız hem şahsen hem de mahalle olarak savundukları değerleri hayata geçirme konusunda başarılı bir sınav veremediler.   İnsanların savundukları fikirleri ile yaşayışları arasındaki fark maalesef ülkenin tüm kesimlerinin duçar olduğu bir sıkıntı. Herkes –mış gibi yapıyor. Müslüman–mış gibi, demokrat–mış gibi,  ahlaklıy-mış, gibi…. Dürüstlük, adalet, sadakat, hakkı savunma, eşitler arasında eşit işlem yapma, saygı, hoşgörü, yaşam hakkı… ve sair değerler herkese ve her zaman gerekli olan kavramlardır. Bu değerlerini kaybedenlerin gelecekleri olmaz. Değerleri olmayanların herhangi bir değeri olmaz….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR