Depremzede çocuklar için oyuncak tasarlıyorlar

Deprem bölgesinde, depremden etkilenen çocuklar için Selçuk Üniversitesi El Sanatları bölümü öğrencileri çeşitli oyuncaklar tasarlıyorlar. Çocukların yaralarını sarmak istediklerini dile getiren öğrenciler, böyle bir projenin içerisinde yer aldıkları için kendilerini huzurlu hissettiklerini söylediler.
Depremzede çocuklar için oyuncak tasarlıyorlar

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkisi altına alan yıkıcı deprem, binlerce çocuğu da etkiledi. Deprem bölgesindeki çocuklar için pelüş oyuncak üreten Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi El Sanatları bölümü öğrencileri, bölgeye toplamda 90 oyuncak gönderimini sağlayacaklar. Yapılan projeye katkı sağladıkları için mutlu olduklarını aktaran öğrenciler, düşüncelerini gazetemizle paylaştılar.

saliha-ince.jpg

‘ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUZ’

Ürettikleri oyuncaklarla depremden etkilenen çocukların mutlu olacağını belirten Saliha İnce, “Depremden etkilenen çocuklarımızın biraz yüzü gülsün, eğlensinler diye çeşitli oyuncaklar yapıyoruz. Polar kumaştan hayvanlar üretiyoruz. Kumaşlarımızın teminini de bize bir hayırsever sağladı. İlk olarak oyuncaklarımızın kalıplarını çıkarıyoruz. Daha sonra çizimini yaptıktan sonra dikiyoruz. Son olarak da içerisine elyaf dolduruyoruz. Bu oyuncaklarla o bölgedeki çocuklarımızın mutlu olacağını umut ediyoruz.

deprem-oyuncak-1.jpg

Haftaya oyuncaklarımız yola çıkacak. Toplamda 90 oyuncak yapmayı hedefliyoruz. Büyük bir doğal afet sonrası onlara destek olmaya ve yanlarında olmaya çalışıyoruz. Böyle güzel bir projenin içerisinde yer almak ve katkı sağlamak insana kendini çok güzel hissettiriyor. Tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi de iletiyorum.” şeklinde konuştu.

ceyda-alaceri.jpg

‘ÇOCUKLARIN YARALARINI SARACAK’

Düzenlenen projeyle çocukların yaralarının sarılacağını dile getiren Ceyda Alaçeri, “Burada El Sanatları Bölümü olarak depremden etkilenen çocuklar için pelüşten hayvanlar yapıyoruz. Bölüm hocalarımız sayesinde böyle bir proje başlatıldı. Biz de arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Çocukların yaralarını saracak bir proje olduğunu düşünüyorum. Ve bundan da memnuniyet duyuyorum.

deprem-oyuncak-6.jpg

Uzaktan da olsa onlara herhangi bir yardımda bulunmak çok güzel. Eminiz ki bu oyuncaklar çocuklarımızı çok mutlu edecek. 90 tane oyuncağımızı yapıp deprem bölgelerine göndermeyi planlıyoruz. Günlük olarak herkesin belirli sayısı var ve biz de gerekeni yapıyoruz. Depremden vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyoruz.” sözlerine yer verdi.

feyza-ince.jpg

‘UMARIM ACILARI BİRAZ DA OLSA HAFİFLER’

Toplamda 90 oyuncağı deprem bölgesine gönderecekleri bilgisini veren Feyza İnce, “Yaşanan depremden dolayı hepimiz çok üzgünüz. Allah bir daha hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Burada depremden etkilenen küçük kardeşlerimize oyuncaklar tasarlıyoruz. Arkadaşlarımızla iş bölümü yaparak önce oyuncakların kalıplarının çıkarıyoruz. Dikişini yaptıktan sonra içerisine elyaf doldurarak pelüş hayvanlar tasarlıyoruz.

deprem-oyuncak-3.jpg

Kedi, tavşan, fil, ayıcık figürleri oluşturuyoruz. Gün içerisinde yaklaşık olarak 30 tane oyuncak üretiyoruz. Toplamda da 90 oyuncağımız göndereceğiz. Bu projenin içerisinde yer aldığım için kendimi mutlu hissediyorum. İnşallah küçük kardeşlerimiz bunları görüp acıları biraz da olsa hafifler.” diye aktardı.

meryem-bozburun.jpg

‘ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN YAPIYORUZ’

Gönüllü olarak çocuklar için oyuncak tasarladığını söyleyen Meryem Bozburun, “El Sanatları Bölümünde böyle bir proje yapıldığını sosyal medya üzerinden gördüm. Burada gönüllü olarak bulunuyorum. Çocukların biraz olsun yüzleri gülsün istiyorum. Çocuklarımızın oyuncaklarını önce tasarlıyoruz. Farklı hayvan figürleri yapıyoruz. Daha sonra kalıp, kesim ve dikim işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yüzlerine işlemeler yapıyoruz. Burada onların mutluluğu için bir şeyler yaptığımız zaman az da olsa içimizi huzurlu hissediyoruz.

deprem-oyuncak-7.jpg

Şahsi olarak maddi yardımlarımızı yaptık fakat bunun yanında biz El Sanatları Bölümü olarak böyle bir proje yaptığımızı görünce koşarak gelmek istedim. Burada oyuncakları yaptıkça kendimi daha rahat hissediyorum. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, kalanlara ise baş sağlığı diliyorum. Çok üzgünüz. İnşallah tekrar böyle bir felaket yaşamayız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :