Depremzedelere iş bulmak için Konya seferber oldu! Konyalı firmalardan yoğun ilgi var!

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü depremden etkilenen vatandaşlar ile işverenler arasında istihdam köprüsü kuruyor. Bu kapsamda başlatılan çalışmaya Konyalı iş verenler yoğun destek veriyor.
Depremzedelere iş bulmak için Konya seferber oldu! Konyalı firmalardan yoğun ilgi var!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem nedeniyle Konya’daki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarında barınan vatandaşlara yönelik olarak İstihdam ve Danışmanlık Hizmetleri eylem planı hazırlandı. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz yaptığı açıklamada Konya’da misafir edilen ve iş arama sürecinde İŞKUR’dan destek talep eden vatandaşlar ile işyerlerinde bu kişileri çalıştırmak için başvuruda bulunan firmalar için geliştirdikleri eylem planının "doğrudan ve yerinde iletişim” odaklı olarak hazırlandığını ifade etti.

depremzedelere-is-bulmak-icin-konya-seferber-oldu-konyali-firmalardan-yogun-ilgi-var-1.jpeg

“UZMAN PERSONELDEN OLUŞAN 6 KİŞİLİK ÜÇ EKİP SAHADA”

Eylem planı kapsamında yöneticiler ve uzman personelden oluşan 6 kişilik üç ekip ile aynı gün içinde üç ayrı yurtta her gün tam zamanlı olarak çalışacaklarını belirten İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, “Şehrimize yabancı olan ve şehrimizi tanımayan depremden etkilenen vatandaşlarımız İl Müdürlüğümüze gidip gelmek için zaman harcamasınlar ve işyerlerine intikal sorunu yaşamasınlar diye şimdilik ikamet ettikleri yurtlarda yani bulundukları ortamlarda doğrudan ziyaret ederek, çalışma yaparak bilgilendireceğiz. Bu kapsamda ön temasları ve programı bizzat yaptık.

depremzedelere-is-bulmak-icin-konya-seferber-oldu-konyali-firmalardan-yogun-ilgi-var-3.jpeg

Kimya Hatun, Mesnevi ve Sadrettin Konevi Kız Yurtlarında 20.02.2023 günü sabah 09.30 'dan itibaren sahadayız. Bu kapsamda yönetici ve uzman personelden oluşturulan saha ekipleri bir program kapsamında çalışmalarını yürütecekler. Buna göre 1. evrede doğrudan yurtlarda kalan misafirlerimiz ile bilgilendirme toplantısı yapılarak, kamu ve özel sektörde bulunan açık işler ve başvuru şekilleri hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

depremzedelere-is-bulmak-icin-konya-seferber-oldu-konyali-firmalardan-yogun-ilgi-var-4.jpeg

Daha sonra kayıt ve başvuruları alınacak. 2. evrede ise uzmanlarımız bu kayıt bilgilerini, İl Müdürlüğümüz portföyünde bulunan açık işler ve misafirlerimize öncelik tanıyan firma taleplerini inceleyerek eşleştirme yapacaklar. Uygun açık iş bulunması halinde işveren ile diyalog kurularak istihdam sağlanacak. İstihdam köprüsü kurularak firmalar ile çalışmak isteyenler bir araya getirilecek. Takip eden süreçte ise 3. evreye geçilecek. Kurum sisteminde kayıtlı açık iş ilanlarının yayınlanması için yurtlarda açık iş panoları oluşturularak ilimizde bulunan açık işlere misafirlerimizin her zaman ulaşabilmeleri sağlanacak.”

depremzedelere-is-bulmak-icin-konya-seferber-oldu-konyali-firmalardan-yogun-ilgi-var-2.jpeg

“FİRMALAR YOĞUN BİR DÖNÜŞ YAPARAK AÇIK İŞ İLANLARI VERDİ”

İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz açıklamalarının devamında, aynı meslek grubundan talepte bulunan işveren temsilcilerinin katılımı ile yurtlarda ‘Firma Görüşmeleri’ organize edeceklerini, firma temsilcileri ile iş arayanları doğrudan bir araya getirerek zaman kaybını ortadan kaldıracaklarını, aynı firma görüşmelerini gerektiğinde İl Müdürlüğünde de yapabileceklerini, birebir danışmanlık ile özgüven ve motivasyonlarına destek olarak onların çalışma hayatına kazandırılması için çalışacaklarını vurguladı. Bu doğrultuda depremden zarar gören vatandaşların istihdamına katkı sunmak ve onların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sunmak isteyen tüm firmalara işveren danışmanı uzman personel tarafından e-posta zinciri ile bilgi verildiğini ve bunun yanı sıra firmaların insan kaynakları personeli ile iletişim amaçlı sosyal medya grubunda da çağrı yapılarak bilgilendirme yapıldığını ifade eden Tokgöz, “Firmalar yoğun bir dönüş yaparak açık iş ilanları verdi. Bizlere destek olan firmalara ve yurtlarda çalışma imkanı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Yurtlardan sorumlu yetkililere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KONYA HABER

Etiketler :