Deri kıyafetlerin devri hiç geçmiyor

Modada her zaman trend olan deri giyim ürünlerinin devri hiç bitmiyor. Kalitesi ve zarafetiyle her mevsime ayak uyduran deri kıyafetler hem sağlıklı hem de şık duruşuyla ilgi görüyor.
Deri kıyafetlerin devri hiç geçmiyor

Modada her zaman trend olan deri giyim ürünlerinin devri hiç bitmiyor. Kalitesi ve zarafetiyle her mevsime ayak uyduran deri kıyafetler hem sağlıklı hem de şık duruşuyla ilgi görüyor. Konya’nın deri giyiminde önde gelen firmalarından olan Ceylan Deri Giyim, yüzde 100 doğal deri ile yazın ve kışın tercih edilen ürünleri bünyesinde bulunduruyor.

ceylan-deri-8.jpg

Yaklaşık 30 yıllık geçmişi olan Ceylan Deri Giyim, ürettikleri ürünlerle Türkiye ve Konya’nın önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Kış ayının gelmesiyle hem sıcacık tutacak hem de şıklık katacak deri ürünleri Ceylan Deri’de çeşitli renk ve modellerle bulunuyor. Sağlık açısından da deri ürünlerinin birçok faydası bulunduğuna dikkat çeken Ceylan Deri İşletme Sahibi Hüseyin Şahin, derinin modaya yön verdiğini belirterek, yaz ve kış aylarında giyilen deri ürünlerinin farklı olduğunu söyledi. Konya’nın deri giyiminde önde gelen firmalarından olan Ceylan Deri Giyim, yüzde 100 doğal deri ile yazın ve kışın tercih edilen ürünleri bünyesinde bulunduruyor. Mevlana Çarşısı dönüşümünün hemen yan tarafında satış faaliyetlerini sürdüren Ceylan Deri, kış ayında sıcak tutan birbirinden şık erkek, kadın ve çocuk modelleri müşterileriyle buluşturuyor. Ceylan Deri İşletme Sahibi Hüseyin Şahin, deri ürünleriyle ilgili doğru bilinen yanlışlara da değindi. Şahin deri ürünlerinin üretici firmadan alınması gerektiğinin altını çizdi.

ceylan-deri-1.jpg

‘YAZ VE KIŞ AYLARININ DERİSİ AYRI’

Deriyle alakalı doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken Ceylan Deri İşletme Sahibi Hüseyin Şahin, “Deriyle alakalı doğru bilinen yanlışlar vardır. Eskiden deri sadece kışın giyilir diye biliniyordu şimdi ise kışın üşütür ilk ve sonbaharda giyilir diye biliniyor. Ama normalde derinin kışın giyileni ayrı, ilkbahar ve sonbahar giyileni ayrıdır. Kışın giyilen deriler içi tamamen doğal yönden üretilmiştir. Bunun ismine kürk ya da napa süet de denilebilir. Bunu atletin üzerine giydiğinizde bile üşütmez, terletmez ve yakmaz. Yünü alınmış düz deriden üretilen ürünlerimiz ise sonbahar ve ilkbaharda giyilir. Bunlar da rüzgarı içine çekmez ama aynı zamanda terletmez de. Yani deri, hem mevsimlik hem de kışlık olarak ikiye ayrılır. Deri hem ilkbahar, sonbahar hem de kışın farklı türleriyle giyilen bir üründür” ifadelerini kullandı.

ceylan-deri-2.jpg

‘EN BÜYÜK SIKINTI NAYLON GİYSİLER’

Hüseyin Şahin, deri sektörünün en önemli sıkıntılarından birinin, ithal edilen naylon giysiler olduğunu söyledi. İmitasyon ürünlerin insan sağlığı açısından zararlarına değinen Şahin, imitasyon ürünlerin kanserojen madde içerdiğini, sürekli terletip soğuttuğu için de hastalığa neden olduğunu aktardı. Deri, doğal bir ürün olduğu için gözeneklerinin hava aldığının bilgisini veren Şahin, “Mevsimlik giyilen bir deri insanı terletmez, kışın giyilen kürk gurubu da insanı yakmaz, terletmez ve sıcak tutar. İnsanlar genelde deriye üçüncü, dördüncü elden ulaştıkları için veya üreticiyle tüketici arasında doğrudan bir iletişim olmadığı için insanlarda derinin pahalı olduğuna dair bir algı var. Oysaki deri, ham maddesi Türkiye’de olan, Türkiye’de üretilen, Türkiye’de dikilen bir giysidir.  Aradan aracıları çıkardığınız zaman derinin çok da pahalı bir ürün olmadığını göreceksiniz” diye altını çizdi.

ceylan-deri-3.jpg

DERİYİ ÜRETİCİDEN ALIN!

İnsanların deriyi uygun fiyata alabilmeleri için üretici firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, “Derinin ilk önce ham derisi tuzlanır, sonra tabaklamaya ve dikimhaneye oradan da satışa gider. Yani dört tane ayrı aracı vardır. Ama insanlar üreticiden alıp dört tane aşamayı ortadan kaldırırlarsa deri fiyatlarının çok yüksek olmayacağını anlayacaklardır. Şimdi insanlar alışveriş merkezlerinde ya da alıp satan yerlerde deriyi gördükleri için çok pahalı olarak biliyorlar. Eğer ürünleri üreticiden alırsanız kumaşa yakın fiyatla deri aldığınızı göreceksiniz. Ceylan Deri olarak ilk etapta ham deriden alıp ceket haline getiriyoruz ve aradaki dört ayrı aracıyı kaldırmış oluyoruz. Dolayısıyla bu durum doğrudan müşterinin cebine yansıyor. En önemli özelliğimiz, kanlı bir deriden ceket haline getirmek ve tüm aracıları ortadan kaldırmaktır. Bizdeki fiyatların uygun olma nedeni de budur” ifadelerini kullandı.

ceylan-deri-5.jpg

‘İMİTASYON ÜRÜN DERİ SEKTÖRÜNÜ BALTALIYOR’

İmitasyon ürünün deri sektörünü baltaladığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Döviz fiyatları bizi de etkiledi ama biz dövizdeki farkı mümkün olduğu kadar minimum seviyede tutmaya çalışıyoruz. Daha önce yüzde iki kazanıyorsak şimdi yüzde bire düşürdük. Aynı kazancı eklemiş olsaydık deri fiyatlarımız yükselecekti. İmitasyon ürün Türkiye’deki deri sektörünü baltalayan bir üründür ama en önemli sağlık açısından mukayese edebiliriz sağlamlık açısından değil. Deri evde, arabada, herhangi bir mağazada satılmaz. Deri tamamen orijinal deri mağazasında satılır. Gerçek deriyle imitasyon deri yan yana olduğu zaman insanlar bunu anlayabiliyor. Yakmayla falan anlaşılacak bir şey değil. Sadece güvenilir deri üreticisinden almaktan başka çare yok. Çünkü yanılabilirsiniz. Deriyi yaktığınız zaman et kokusu gelmeye başlar. İmitasyon ürün yok olur gider. İnsanlar risk almadan deriyi dericiden alsınlar.”

ceylan-deri-6.jpg

‘MODAYA DERİ YÖN VERİR’

Kıyafetlerin genellikle deri modelleri baz alınarak hazırlandığını söyleyen Şahin, “ Bayan, erkek, yazlık ve kışlık ürünlerimiz bulunmaktadır. Erkek ve bayanlar için deri yelekler var. Deri kürklerden üretilmiş şapkalar var. Deri parçalardan üretilmiş çantalar var. Deriyle alakalı aklınıza gelebilecek her ürün var. Sadece koruyuculuk açısından değil şıklık açısından da deri önemlidir. Deriyi giydiğiniz zaman vücut fitliği ortaya çıkar. Kalite ve görüntü olarak kesinlikle diğer giysilere fark atar. Yaklaşık 15-20 yıldır deri sektörü ön plandadır. Doğada olan hemen hemen tüm renkler deride var. Moda sektörüne ilk önce deri yön verir. Modeller ilk önce deriden başlar, ondan sonra taklitlere ve diğer alanlara gider” ifadelerini kullandı.

ceylan-deri-4.jpg

BEL AĞRILARINA DEVA: KUZU KÜRKÜ!

Bel fıtığı olanlara kuzu postundan yapılmış deri giymeleri gerektiğini tavsiye eden Şahin, “Deri hem sağlık açısından hem de şıklık açısından tercih edilmesi gereken ürünler arasında yer almaktadır” diye konuştu. Şahin, firmalarında sattıkları tüm ürünlerin boya, bakım gibi işlemlerini özel indirimlere yaptıklarını duyurdu. Derinin yıkama ihtiyacı hissetmediğini dile getiren Şahin, “Deriyi iki üç yıl giydiğiniz zaman içine koku çekmez. Bir deri ceketi uzun yıllar giyebilirsiniz. Hatta deri eskidikçe de güzelleşir” dedi. Şahin son olarak, Mevlana Çarşısı dönüşümünden olumsuz yönde etkilenmediklerini, Mevlana Çarşısının hemen yanındaki yerde faaliyetlerine devam ettiklerini sözlerine ekledi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

ceylan-deri-7.jpg

ceylan-deri-8-001.jpg

ceylan-deri-9.jpg

ceylan-deri-11.jpg

ceylan-deri-10.jpg

ceylan-deri-12.jpg