Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

DÜŞÜNEN İNSAN VE DİĞERLERİ

DÜŞÜNEN İNSAN VE DİĞERLERİ

“Düşünceye saygı” söylemi sadece söylemde kalıp hayata geçirilmeyen bir durum aldı. En çok düşünceye saygı gösterdiklerini söyleyenler tarafından katledildi bu söylem. Kendinden olmayı ehil görmeyen yönlendirilen birer robot gibi algılayan ve bu şekilde algılanmasını sağlayan bir topluluk ki kendileri beyinlerini efendilerinin eline tepsi de sunmuşlardır. Tepsi de olan beyinleriyle insanlara ahkam kesip onları fikren alt tabaka da gösteren bir güruh.

Geçtiğimiz hafta genel bir seçim yapıldı. Seçim sonucunda halk istediği ve desteklediği partiyi yada partileri meclise taşıdı. Demokrasi –bazıları kabul etmese de- en güzel şekliyle uygulandı ve bir parti hükümet başına getirildi.

Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan ise büyük bir oy dilimiyle başa gelen partinin oy verenlerini aşağılamak amacıyla kurulan cümleler. İnsanların iradesini yok sayarak onları niteliksiz bir kitle olarak gösterenlere şunu sormak gerek tabi. Yıllardır başarısız olan bir partinin peşinde koşmak ve hatta o partinin başına kukla koysalar yine ona oy veririm diyenler nasıl nitelikli halk grubunu oluşturur? Her seçimde başarısız olmuş bir partiyi desteklemek her seçimde başarılı olmuş bir partiyi desteklemekten daha aciz ve niteliksiz olduğunu ne zaman fark edecekler? Beyinlerini ipotek edenlerin özgür düşünenleri koyunlukla suçladığı bir ülke düşünün. Neyse ki azınlıkta olanlar kendileri de bu ülke emin ellere teslim edildi.

Hazımsız kötü bir şey. Bir başarıyı görüp onu tebrik etmek yerine sürekli eleştirmek. Atalarımız, bükemediğin eli öpeceksin, demişlerdir. Bu tip hazımsızlar eli öpmek yerine ele hakaret etmeye kalkıştılar da neyse o elin sahipleri onlara iyi bir yumruk indirdi. Bir görüşü savunmuyor olmak o görüşü hakir görmek anlamına gelmez. Elde ettiği başarıdan dolayı tüm düşünceler, düşüncelerinin yayılmasında ve insanlar tarafından benimsenmesinden dolayı tebriki hak eder. 

Tabi birde bir türlü başarısızlığını kabul etmeyenler var ki onları konuşmaya bile değmez. Sadece şunu demek istiyorum ki hangi düşünceye sahip olursanız olun ters giden bir şeyler gördüğünüz zaman düşüncenizi temsil eden kişilere dur demeyi bilin. Bu sizi tarih sahnesinden silmez, daha güçlü bir şekilde dönmenize yardımcı olur.

Muhalefetin, gerçek anlamda muhalif olduğu ve insanları hakir görmek yerine onları tebrik etmeyi bilen bir Türkiye de yaşamak dileğiyle.

Vesselam....

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR