Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Emniyetteyiz!

Emniyetteyiz!

Haftanın ilk gününden herkese merhaba. Bugünkü köşemde geçen haftadan kalan izlenimlerimi ve notlarımı aktaracağım.
 
Geçen hafta, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük hocamı ziyaret etmiştim. Bu ziyaretlerimde, önemli konular üzerinde durduk.
 
Öncelikle Konya’nın güvenliği ve asayişi hakkında Emniyet’in çalışmalarına değinmek istiyorum. Seyit Ali Büyük’e yaptığımız ziyaretin ayrıntılarına da yarınki yazımda değineceğim.
 
Emniyet Müdürü Engin Dinç’in çok güler yüzlü bir insan olduğunu söyleyerek anlatacaklarıma başlıyorum o zaman.
 
Engin Dinç, Konya’ya atanalı çok zaman olmadı daha. Ancak kendisinin yoğunluğu nedeniyle ziyaretimiz geçen haftaya nasip oldu.
 
Bizi çok iyi ve güzler yüzlü karşıladı. Ziyaretimiz, planladığımızdan uzun sürdü.
 
Hayli önemli ve değerli konular konuştuk.
 
Kendisi, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunmuş, Trabzon, Eskişehir gibi illerde de önemli görevler yapmış kritik bir isim. Dolayısıyla anlatacağı konu çok, görüp geçirdiği mesele hayli fazla.
 
Ziyaretimizde, başta FETÖ ile mücadele olmak üzere pek çok konunun üzerinde durduk. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı görevindeyken yaşadıklarından tutun da Konya’da devam eden FETÖ mücadelesine kadar pek çok konuya değindi. FETÖ konusunda amansız bir mücadelenin içinden geçmiş, halen de FETÖ’ye karşı çok önemli operasyonlar yürütüyor.
 
Bunun son örneğine de dün sabah haber merkezimize düşen ve bugünkü 3. sayfamızın manşetini oluşturan ‘FETÖ itirafçıları 467 kişinin adını verdi’ başlıklı haberle bir kez daha şahit olduk.
 
Engin Dinç sadece bu kritik operasyonları değil, şehrin asayişini ve güvenliğini ilgilendiren diğer adi olaylarla da hayli yakından ilgileniyor. Makam odasındaki ekranda şehrin mobese kameralarını anlık izliyor mesela. Yine biz oradayken özel kaleminin müsaade isteyerek, Konya’da bir mahallede çıkan silahlı kavga haberini iletmesine de şahit olduk.
 
İşine bu kadar hakim bir Emniyet Müdürü görünce, Konya’da şu anda en fazla işlenen suçları sordum kendisine.
 
Konya’da şu anda çok fazla ruhsatsız silah bulunduğundan bahsetti. Bu konuda yoğun mesai harcıyorlarmış. Bir diğer konu da uyuşturucu meselesi. Zehir tacirlerine sıkı takip yürütüyorlarmış.
 
Yine şehrin trafik kültürü ile alakalı olarak da yapacağı çok önemli çalışmalar bulunuyor. Geçen hafta da bahsetmiştim, Konya’da trafik kültürünün oluşmasında öncü olmak istiyor.
 
Engin Dinç sadece bu işlerle de yetinmiyor, Konya Emniyeti’nin teknik ve fiziki imkanlarının geliştirilmesi konusunda da elini taşın altına koymuş durumda.
 
Konya Emniyeti’nin adliye civarına yapılacak olan yeni kampüsü ile bütün birimleri bir araya toplamaya çalışıyor. Yine Emniyet’in araçlarında ve teknolojisinde de çeşitli yenilikler oluşturmak için kolları sıvamış.
 
Emniyet Müdürlüğü’nün basın şubesinde yeni bir dönemin başlamasına da öncü olan Engin Dinç, kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında da bizimle gayet uyumlu çalışıyor.
 
Ben Engin Dinç’i, Konya’nın güvenliğine, asayişine ve huzuruna tam olarak hakim bir isim olarak gördüm.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR