Hayrettin Atak

Hayrettin Atak

En Çalışkan Belediye Başkanı kim?

En Çalışkan Belediye Başkanı kim?

Bu önemli konuya geçmeden önce iki husus;

İlki;

Haberlerde sıkça gördüğümüz ve açıkçası kıskandığım bir haber şekli.

İstanbullulara müjde! 70 dakikalık yol 5 dk'ya düşüyor. ..

Ankaralılara müjde!

Bir saatlik yol 10 dk'da geçilecek. 

Kıskanmamak elde mi?   

Böyle haberler hiç yapılmaz buralarda.

Konya'da yollar hiç kısalmaz çünkü.  Hep uzar. Hem yollar uzar hem süreler uzar...       

Altı ay önce 15 dakikada gittiğiniz yolu bugün muhakkak daha gecikmeli alırsınız.  Ya yola bir kaç ışık konmuştur ya yol tek şeride düşmüş trafiği başka yöne vermişlerdir.   Biz kısalan şeylere karşıyız şehir olarak zaten!

En son örneğini de Demiryolu Caddesinde yaşamıştık.  Yeni garla birlikte yolumuz 10-15 dakika daha uzayacak. Bir keşmekeşlik yaşanmazsa şayet.  

Hayırlı olsun ama. Sanayilere yada havaalanına 15 dakika geç kalsak ne olacak... 

Anadolu'nun en bol şeyi 'zaman' değil mi nasılsa...?

Harca harca bitmez...

...

Trafik konusuna girmişken,

Acil çözüm bekleyen bir konuya daha değinmeden geçmek olmaz.   Ana caddeler üzerindeki ekmek, pasta, fırın ve market gibi işletmelerin önünde biriken yoğunluktan yani.  Durgun suya atılan taşların oluşturduğu halkalar gibi buradaki park problemi. Yol kenarına park etmiş, etmeye çalışan ya da park ettiği yerden çıkmaya çalışan araçlar kitliyor trafiği.  Özellikle akşam saatlerinde.  Küçücük bir yanlış hareket akan trafikte büyük durağanlığa neden oluyor.

Bunu sadece o yolu kullananlar görüyor  olamaz değil mi?

...

En Çalışkan belediye  başkanı kim?

Bir ankette  bana böyle bir soru sorulsa yanıtım Ahmet Hadimioğlu olurdu sanırım.

Sosyal medyayı çok iyi kullandığından mıdır nedir bilmiyorum ama sanki her yerde... Kafanızı nereye çevirirseniz orada yani. Bir bakıyorsunuz Konya'da bir programda, bir bakıyorsunuz Ankara'da bürokrat avında, yarım saat sonra Hadimli bir esnafı ziyarette, bir saat sonra Hadimin bir mahallesinde taziye ziyaretinde. 

Özellikle taziye ziyaretleri...

Onun katıldığı taziyelerden yola çıkarak yaptığım hesaplamalara göre şu an Hadim'de yaşayan kimsenin kalmamış olması  gerekiyor.  Nikotinin bir insana bu kadar enerji verip vermediğini araştırmalı İsviçreli bilim adamları. Bu enerjinin kaynağı başka bir sevda olmalı. Hadim sevdası.

Çalışkan olmanın kriteri bunlar mıdır? demeyin. Kısıtlı imkânları olan bir belediyeyi yönetmenin en güzel yöntemi gönüllere dokunabilmek değil mi?

Bunun için fazlasıyla alın teri döküyor başkan.

Bu samimiyetinin karşılığını da Konya'nın iki önemli ismi Ahmet Davutoğlu ve Ahmet Sorgun isimleri ile aldı. Hem Hadim hem de sayın Başkan...

Hadim gibi bir ilçe için bunlardan daha güzel kazançlar düşünemiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi
SON YAZILAR