En iyi örnek Konya’dır, öyle olmaya da devam edecek

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Konya’nın sokak hayvanları bakımında Türkiye’nin tartışmasız en iyi ili olduğunu belirterek, “Türkiye’de hayvan ambulansı CANBULAN ilk Konya’da. Hayvan Hastanesinde son beş yılda; 37 bin 273 aşı, 17 bin 433 kısırlaştırma 12bin 422 tedavi yapıldı. Hepimiz olanlara çok üzüldük, fakat olayı provoke edenleri hayretle izliyorum” dedi.
En iyi örnek Konya’dır, öyle olmaya da devam edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde iki kişinin bir köpeği kürekle vurması görüntülerinin ortaya çıkmasıyla Türkiye’nin gündemi otururken, bazı hayvansever STK’lar ve ünlü kişiler Konya’nın sokak hayvanları konusunda yaptığı yatırımları ve hizmetleri görmezden geldi.

en-iyi-ornek-konyadir-3.jpg

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanları için yapılan hizmetleri ve barınaklardaki çalışmaları anlatarak Konya’yı karalamak isteyenleri eleştirdi. Başkan Bilgiç yaptığı bilgilendirme paylaşımında Türkiye’nin en büyük ve en modern Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Konya’da olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin en modern Hayvan Hastanesinin Konya’da olduğunun altını çizen Başkan Bilgiç, “Türkiye’de hayvan ambulansı CANBULAN ilk Konya’da. Hayvan Hastanesinde son beş yılda; 37 bin 273 aşı, 17 bin 433 kısırlaştırma 12bin 422 tedavi yapıldı. İçeriğinde cerrahi, doğum, dahiliye, yoğun bakım ve hatta diş klinikleri dahil var. Özellikle trafik kazalarında yaralanan hayvanları hastaneye taşımak için 5 CANBULAN Konya’da var. Son Orman yangınlarında Canbulanların çalışmasını hepimiz hatırlıyor olmalıyız. Köy köy gezip tedavi yapan yine Konya ekibidir. Hayvanları sahiplendirip hayvan başına 350 TL ödeyen ve bakım kontrollerini yapan da Konya. 6 bin 853 hayvan bu yolla sahiplendirildi. Ayda hayvanlara 75 ton mama verip besleyen de Konya, 2022 yılında sokak hayvanları için toplam 46 milyon 600 bin lira harcayan da Konya. Konya bahsettiğim konularda Türkiye’ye örnektir. Örnek olmaya da devam edecektir” dedi.

en-iyi-ornek-konyadir-2.jpg

“EVDE BAKTIĞIM KODİ, TARKAN’DAN DAHA DEĞERLİ”

Konya’daki meselenin tüm Türkiye’de büyük bir üzüntü yaşattığını söyleyen Başkan Bilgiç, olayı provokasyona çevirenleri de eleştirdi. Özünde hayvan sever olanların gerçekten üzüldüğünü fakat beğeni olmak ve Konya’nın adını kötü kullanmak için provoke yapılan paylaşımları sert sözlerle eleştiren Başkan Bilgiç, “Şimdi meseleye gelelim; İki kendini bilmezin şehre yaşattığı olay kabul edilemez. Üzüntümüz sözde hayvanseverlerden kat be kat fazla. Duygusallığımız da kat be kat fazla. Üzüntülüyüz ki; bunca emeğimizin karşılığı bu olmamalıydı. Bırakacak mıyız? Hayır. Daha iyisini yapacağız, iyileştireceğiz. Özünde hayvan sevgisi olanı tenzih ediyorum provakasyon için, like almak için, rant elde etmek için canlı yayın yapanlar da baydı artık. Benim için sıradan bir sokak hayvanı, Tuğba Ekinci’den daha değerli. Evde baktığım KODİ, Tarkan’dan daha değerli.

en-iyi-ornek-konyadir-6.jpg

Köpeğin ısırdığı çocuğa ses çıkarmayan, köpekten kaçarken hayatını kaybeden gence ses etmeyenlerin hayvan sevgisi adı altında bağırıp çağırmalarını da anlamakta zorlanıyorum. Hayvan sevgisi inancın gereğidir. İnsan sevgisi de aynı şekilde imanın gereğidir. Mesele Konya olunca salya akıtanların yazıp çizdikleri, örnek bir çalışmayı baltalamak için yapılan karalamaları hayretle takip ediyorum. Şehri ve büyük bir hizmeti karalamak için çalışanların sesi daha çok çıkıyor. Sessiz çoğunluk alkışlıyor ama sessizce! Her canlıya merhamet göstermeyi hayat felsefesi yapmaya çalışan biri olarak diyorum ki; Hata yapanlar en ağır cezayı almalı. Yaşanılanı kabul etmiyorum. Hayvan rehabilitasyonunda en iyi örnek Konya’dır ve öyle olmaya da devam edecek” açıklamasında bulundu.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

en-iyi-ornek-konyadir-1.jpg

 Muhabir
Etiketler :