En iyi yatırım, kardeşe yatırım

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Ramazan öncesinde belirledikleri 12 ülkede kalkındırma çalışmalarına başladı. ‘En iyi yatırım, kardeşe yatırım’ sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren İHH Konya Şubesi Basın Sözcüsü Abdullah Yağcı, “Kalkındırma projeleri ile belirlenen ülkelerde vatandaşlara kalıcı destekler sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
En iyi yatırım, kardeşe yatırım

Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmalarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Basın Sözcüsü Abdullah Yağcı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

3-20220330174309.jpg

İHH KONYA 12 ÜLKEDE KALKINDIRMA ÇALIŞMASI YAPACAK

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi olarak Ramazan öncesinde belirledikleri 12 ülkede kalkındırma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Abdullah Yağcı, “Kalkındırma projelerindeki amacımız özellikle kriz ve savaş bölgeleri haricinde Yemen, Arakan, Filistin, Suriye ve Afganistan bölgeleri haricinde bağışçılarımızı kalkındırma projelerine yönlendirmek.  Bu yıl 12 yoksul ülkeye Ramazan'dan önce gidelim, Kalkındırma Projeleri yapalım, kardeşlerimiz Ramazan'a, kendi kazançlarını sağlayarak girsinler istedik.  Belirlediğimiz 12 ülkede yaşayan vatandaşlarımıza kalıcı yatırımlar yapmak.  Ekip arkadaşlarımız Somali'de, 53 aileye düzenli kazanç getirici 2 bakkal dükkanı açtı, Yem ve ilaçlarıyla beraber 30 kuzulu sağmal keçi ve 6 danalı sağmal inek ve malzemeleriyle birlikte 15 dikiş makinesi verdi. Ayrıca 200 aileye de gıda kolisi dağıttı. Diğer taraftan Nijer’de ağlarıyla birlikte balıkçı kayığı, dikiş makinesi dağıtıldı” ifadelerini kullandı.

1-abdullah-yagci.jpg

‘ÜLKELERE GÖRE İHTİYAÇ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ’

Ülkelerin ekonomik yapısına göre orada yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını kaydeden Abdullah Yağcı, “Projelerimizi yetim anneleri olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilere yönelik gerçekleştiriyoruz. Bu projemiz ile asıl amacımız bağışçılarımızı kriz bölgeleri halinde kalan ülkelerde kalıcı yardımlara yönlendirip o bölgelerde yaşayan insanların ihtiyaç sahibi özelliğinden çıkarmak. Bu projelerimizi devamlı hale getirmek için ekip arkadaşlarımız ile yoğun çalışma gerçekleştiriyoruz. Hayırseverlerimizden de önceki projelerimize verdikleri destekler gibi bu projemize de destek olmalarını mazlumlar kurtulmasını ve binlerce km öteden, dünyanızın-ahiretinizin mamur olması için yürekten dua eden kardeşlerimizin olmasını istiyoruz” dedi.

4-897.jpg

RAMAZAN AYI DOLU DOLU GEÇECEK

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri olarak Ramazan ayını bu sene de dolu dolu geçireceklerini söyleyen Abdullah Yağcı, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olacağız, yetimlere bayramlık giysiler hediye edeceğiz, kumanyalar dağıtacağız, iftar sofraları kuracağız ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunacağız. Tüm bu yardımlarımızla Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 2,5 milyon kişinin istifade etmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

1-20220330174310.jpg

BİR KUMANYA PAKETİ 400 TL

Bu Ramazan’da yaklaşık 140 bin kişinin, hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından İHH aracılığıyla faydalanmasını planladıklarını kaydeden Abdullah Yağcı, “400 TL olarak belirlenen kumanya paketlerini Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 300 bine yakın ihtiyaç sahibine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Geçen sene olduğu gibi dağıtımlarda öncelenen Türkiye’deki gıda kolilerimiz, 65 TIR’la 81 şehre doğru yola çıktı. İHH olarak, bu Ramazan ayında da çocukları mutlu edecek çalışmalar planladık. Bu kapsamda, 31 ülkedeki 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edeceğiz. Hayırseverlerimiz, dünyanın dört bir yanında 200 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Türkiye dâhil 57 ülkede çalışma yapacağız” dedi.

2-20220330174310.jpg

TÜRKİYE DAHİL 57 ÜLKEYE ULAŞILACAK

Bu Ramazan ayında İHH olarak Türkiye’nin de bulunduğu 57 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım götüreceklerini dile getiren Abdullah Yağcı, “Türkiye dışında savaş ve kriz bölgeleri ağırlıklı olmak üzere şu coğrafyalarda faaliyetlerimiz bulunacak; Orta Asya, Doğu Asya ve Kafkasya: Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan ve Tacikistan. Balkanlar: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Romanya, Karadağ ve Sırbistan. (Sancak ve Preşova) Güney Amerika: Kolombiya. Afrika: Çad, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Burundi, Etiyopya, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Uganda, Cibuti, Kamerun, Güney Afrika, Mozambik, Gine ve Zimbabwe. Ortadoğu: Yemen, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, Libya, Tunus ve İran. Güney Asya: Bangladeş, Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka ve Moro. Orta Avrupa ve Doğu Avrupa: Moldova, Macaristan ve Ukrayna (Kırım)” ifadelerini kullandı.

5-510.jpg

KONYA’DA DA 31 İLÇEYE YARDIM

İHH ailesi olarak Konya’da da tüm ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olacaklarını belirten Abdullah Yağcı, “Tüm bu çalışmalarımızın yanında Konya'mızda da 31 ilçede ekiplerimiz ile sahada olacağız ve muhtaçların yanında yer alacağız. Ramazan bereketini herkesin yaşaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

6-344.jpg

Etiketler :