Şerife Demir

Şerife Demir

Enfes lezzetler

Enfes lezzetler

Selamün Aleyküm şu sıcak yaz günlerinde yedikçe ferahlık veren ve herkesin sizden tarifini isteyeceği çok kolay bir tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeleri; 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Sosu için; 1 paket vanilyalı puding, 1 paket şeftalili toz meyve suyu.

Ara katman için; 1 paket pasta kreması, ya da evde olan sade krem şanti.

Yapılışı; Önce kek için yumurta, şeker ve sıvı malzemeleri mikser yardımıyla çırpıyoruz. Una ve nişastaya geçmeden önce mikseri bırakıp el çırpıcısını alıp onunla devam ediyoruz. Mikserle devam edilirse hamuru mikserin inceltip çok un kullanmanıza sebep olması dolayısıyla pandispanya hamurunuzu katı olmasına sebep olacaktır. Kabartma tozu ve vanilya eklenirken sonra tekrar çırpıp dikdörtgen cam tabağı yağlıyoruz ve fırına veriyoruz. Sosu için bir tencereye vanilyalı puding ve toz meyve suyunu koyuyoruz. İçine 3 bardak su ekliyoruz ve göz göz olana kadar pişiriyoruz. Bir köşede sos soğurken biz krema  ya da krem şanti evde ne varsa onu tarifine göre sütle hazırlıyoruz. Fırından keke 5 dakika sonra 1 bardak soğuk süt ekliyoruz ve tamamen soğuyunca krem şantiyi üzerine boşluk kalmayacak şekilde sürüyoruz en son hazırlanan sosu da şantinin üzerine döküyoruz ve biraz dolapta dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. İnanılmaz bir tat oluyor, yapanlara şimdiden afiyet olsun. Yapması yazmasından daha kolay bir lezzet.

**********

Fırın yanmışken, un ortadayken sizlere farklı ve güzel bir de kurabiye tarifim var, umarım beğenirsiniz. Malzemeleri; 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1yumurta, 1 kabartma tozu, 1 paket vanilya, alabildiğince un.

Yapılışı; Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru buzdolabında biraz dinlenirken biz de harcını yapmak için ocağa tencereyi koyuyoruz. İçine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı Hindistan cevizi ve 3 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz. Koyulaşana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz. Oval bir şekilde açıyoruz. İçine harcını koyuyoruz ve kapatıyoruz. Kapatılan yeri tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz ve fırına veriyoruz. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince pudra şekeri serperek dilimliyoruz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Her daim ağzınız tatlı, yüreğiniz huzurlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR