Erdoğan'ın sözlerine Beyaz Saray'dan destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, "AB'de Türkiye'nin önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" demişti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Türkiye'nin AB üyelik sürecini her zaman destekledi ve desteklemeye de devam edecek" denildi.
Erdoğan'ın sözlerine Beyaz Saray'dan destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta 11-12 Temmuz'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'ya seyahati öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenlemişti.

Erdoğan, "Milletimizin bizden bir beklentisi var" diyerek, "Önce gelin Türkiye'nin AB'de önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım" ifadesini kullanmıştı.

ABD'DEN SÜRECE DESTEK AÇIKLAMASI

Türkiye'nin olası AB üyeliğine NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg destek verirken; Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, İsveç'in NATO üyeliğiyle Türkiye'nin AB üyelik sürecinin aynı kefeye konulamayacağını belirtti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Beyaz Saray da "ABD, Türkiye'nin AB üyelik sürecini her zaman destekledi ve desteklemeye de devam edecek. Üyelik başvurusu süreci AB ile Türkiye arasında bir konu" ifadelerini kullandı.

Etiketler :