Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Eski standartlar kalkmalı!

Eski standartlar kalkmalı!

Beşiktaş maçından günler sonra Konyaspor yönetiminden açıklama geldi. Hakem Arda Kardeşler’in yönetimi eleştirildi ve rahatsızlık dile getirildi. TFF durmadı ve PFDK’ya sevkleri gerçekleştirip cezaları kesti.TFF de hakemlerin Beşiktaş maçında yanlış hakem kararları olduğunu kabul edecek ki Arda Kardeşler’e orta hakem olarak bu hafta maç vermediler. VAR’daki Abdülkadir Bitigen de haftayı boş geçti. Ancak sıcağı sıcağına yapılmayan açıklamalar nedeniyle Konyaspor’a ceza geldi.

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz toplantıda taraftar eğer maça gelseydi, o maçta penaltı çalınırdı demişti. Haklı mı, haklı. Peki maç sonrasında konuşma yapılsaydı ceza gelir miydi, hayır. Nereden biliyorsunuz diye sorarsanız, geçen sezon Adana Demirspor maçı sonrasında MHK istifaya davet edildi ve ağır ifadeler kullanıldı, ağır bir ceza gelmedi çünkü hatalı olduklarını biliyorlardı

Açıklamaların doğru ve etkili olması kadar zamanlılığın da önemli olduğunu unutmayalım. Gelelim hukuk müşavirliğine, son zamanlarda hakem yönetimleri üzerine birçok kez İstanbul takımları ağır konuşmasına rağmen dişe dokunur bir ceza gelmiyor. Ancak Konyaspor 7 haftada 4 kez PFDK’dan ceza alıyorsa standart sorgulanması lazım. Yeni sistemden çok eski çifte standartlar kaldırılması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR