Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Esnaf bayram edecek!

Esnaf bayram edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılması beklenen Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları'na 8 gün kaldı.
10 gün sürecek oyunların şehre ekonomik olarak çok büyük katkısının olacağını bir kez daha söyleyelim.
Oteller başta olmak üzere gıda, ulaşım ve eğlence sektörü artık nefesini tutmuş, büyük şölenin başlaması için tüm hazırlıklarını yapmış durumda. Otellerin büyük bir kısmı şimdiden tam doluluğa ulaşırken, sektör temsilcileri gelişmelerden son derece mutlu.
Bugün biz de bu gelişmeler doğrultusunda otellerdeki son durumu gazete manşeti yaptık.
Ramada Otel Genel Müdürü Yavuz Sakman, şuanda otellerinin tam kapasiteye ulaştığını ve Konya’daki diğer otellerin de aynı durumda olduğunu muhabir arkadaşımızla paylaşmış.
Dedeman Otel Gelirler ve Rezervasyon Müdürü Hülya Sevinç Ergenç de benzer bilgileri paylaşmış. Zaten 2 ay önceden rezervasyonların başladığını, sektörün parlak günlerini yaşadığını ifade etmiş.
Pandemi döneminden sonra toparlanma sürecine giren turizm sektörünün, İslami Dayanışma Oyunları ile yaralarını tamamen saracak olması hem sektör adına hem de Konya adına gerçekten sevindirici.
Tabi ki bu büyük organizasyondan kârlı çıkacak olanlar sadece otelciler değil.
Konya’nın büyük alışveriş merkezleri, tarihi çarşıları, turistik eşya satıcıları, restoranlar, kafeler, ulaşım sektörünün temsilcileri, hatta özel hastaneler bile bu büyük etkinlikle alakalı olarak her önlemi ve çalışmayı tamamladı.
İslami Dayanışma Oyunları’nda bu sektörlerin hepsi çok bereketli günler yaşayacak.
Hatta nargileciler bile adeta yok satacak.
Kulağımıza ulaşan bilgilere göre, Konya’ya Körfez ülkelerinden gelecek olan bazı misafirlerin, şehirde kaliteli nargile salonları hakkında bilgi topladığını öğrendik.
Siz bakmayın sosyal medyada özellikle Körfez ülkeleri hakkında ahkam kesenlere, başımızın üzerinde yerleri var. Buyursunlar, gelsinler.
Çünkü ben şehrimizin esnafının kazancına bakarım.
Şehrin turizm potansiyelinin artması için İslami Dayanışma Oyunları’nın bundan sonraki günlerde de faydasının olacağına inanıyorum. Körfez ülkeleri başta olmak üzere Arap coğrafyasının Konya’yı keşfetmesi inanın çok faydalı olacaktır.
Bu anlamda nargilecilere şimdiden çağrı yapıyorum, misafirlerimizi çok iyi ağırlayın!
Yurtiçinden ve yurtdışından Konya’ya gelecek olan misafirlerin rahat etmeleri için şehirde kamu kurum ve kuruluşları da tüm hazırlıkları eksiksiz bir şekilde yapmış durumda.
Mevlana Müzesi ve Türbesi, Alaeddin Tepesi, Meram Bağları, Sille, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 80 Binde Devri Alem Parkı, Konya Bilim Merkezi, Lavanta Bahçeleri, Karatay Şehir Parkı, Türk Yıldızları Parkı gibi alanlar başta olmak üzere bütün sosyal ve turistik alanlar İslami Dayanışma Oyunları’na hazır.
Misafirlerimizin Konya’da vakit geçireceği pek çok alan tahsis edilmiş durumda…
İslami Dayanışma Oyunları’nın dini boyutu ile ilgili olarak da şehirde önemli bir gelişme yaşanacak.
İslami Dayanışma Oyunları süresince Konya’da bazı camilerde 4 dilde hutbe verilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya İl Müftülüğü tarafından koordine edilen uygulamaya göre Türkiye’de 4 dil bilen 2 din görevlisi bulunduğu tespit edilmiş. Söz konusu din görevlilerimiz; Arapça, İngilizce ve Fransızca hutbeler irad edecek.
Bu da güzel düşünülmüş bir ayrıntı olmuş…
Sevgili okurlar, bu büyük şölene bizler de basın mensupları olarak elimizden gelen bütün katkıyı vereceğiz. Çünkü tüm İslam ülkelerinde ve dünyada Konya izlenecek ve bu kesinlikle şehir tanıtımına büyük katkı sunacak. Bu çorbada hepimizin tuzu olsun. Tüm şehir olarak güzel bir sınav verelim inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR