Şerife Demir

Şerife Demir

Evde Kal Türkiye

Evde Kal Türkiye

Selamün Aleyküm saygı değer Yeni Haber okurları.

Zor dönemlerden geçtiğimiz bu süreçte koronavirüsten dolayı evde kalmamız gerektiği her yerde belirtilmektedir. Evdeyiz, neler yaparız, vakti nasıl geçiririz diye düşündüm. Şu sıralar gündem o kadar bununla meşgul ki televizyonun son dakika haberleri sürekli canlı yayınlarda doktorları misafir ederek nasıl korunuruz, ne yaparız, virüsü nasıl atlatırız diye haberler yapıyorlar.

Haksız da sayılmazlar. Günden güne hasta sayısı artıyor. Neredeyse her gün bir vatandaşımızı kaybediyoruz. Rabbim bu zor durumdan ülkemizi en az kayıpla çıkarmayı nasip etsin.

Gün, birlik beraberlik günüdür. Hep bir ağızdan yaptığımız dualar, secdeler, okuduğumuz hatimler sonucu inşallah bu zor günleri atlatacağız.

Yaşadığımız kolay bir süreç değil. En çok da önce Kâbe’mizin sonra da camilerimizin ve medreselerinizin kapanması bizi derinden üzdü.

İnşallah bundan sonraki süreçte daha günler bizi bekler, camilerimiz dolar taşar…

Aslında sözü çok uzattım. Sizlere evde çocuklarımızla keyifli vakit geçirmek adına yapabileceğimiz, yapması kolay, yemesi olay bir tarif vermek istiyorum.

Adı dışına bulanan bisküvili karışımdan ve ağzınıza attığınız anda erimesinden gelen ‘Pişmaniyeli kurabiye’

Malzeme listesi her evde bulunan ürünlerden oluşuyor.

1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un.

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur. Sonra fındık büyüklüğünde yuvarlanır tepsiye dizilir. Beyaz olacak şekilde pişer. Robotta 1 paket kakaolu bisküvi, 2 yemek kaşığı kakao, 1 çay bardağı pudra şekeri çekilir. Sonra fırından çıkan kurabiyeler bu karışıma bulanır. Afiyet olsun.

Koronavirüs sebebiyle evde olduğumuz dönemde pratik bir lezzet tarifi vermek istedim.

Selam ve dua ile. Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR