Şerife Demir

Şerife Demir

Evde kalırken ağızımızı tatlandıralım

Evde kalırken ağızımızı tatlandıralım

Selamun Aleyküm saygı değer Yeni Haber okurları.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreç geçmiyor, geçmek bilmiyor. Biraz daha ķötüye mi gidiyor acaba diye herkes tarafından farklı senaryolar bile söylenmeye başladı.

Bu musibetin de Mevlâ’dan geldiğini biliyoruz. Dert veren, dermanını da verecektir. Secdelerimizi artırıp dualarımızı da fazlalaştırıyoruz. Alınan önlemler ve yapılan yasaklara uyulması halinde en kısa sürede eski yaşantımıza döneceğiz inşallah.

Tabi bu süreçten en çok etkilenen şükür sebebi çocuklarımız 4 duvar arasına sıkışıp kaldılar. Bu yüzden haliyle çok sinirli ve daha agresifler. Her zamanki gibi burada annelere daha çok iş düşüyor.

Sabah, öğlen, akşam artı şimdi çocukların gönlü olsun diye ara öğünlere de ağırlık veriyorlar.

Bugün çocuklarımız için evde kolayca hazırlayacağımız ve hiç bir çocuğun hayır demediği bisküvili pasta tarifini paylaşalım sizlerle.

Malzemeler; 1 paket kakaolu ve 1palet sade bisküvi, 1 paket kakaolu puding, 1 paket krem şanti, puding ve krem şanti için yeteri kadar süt.

Hazırlanışı; Puding, tarife göre pişirilir. Sıcakken önce sade, sonra da kakaolu olmak üzere bisküvilerin arasına sürülür. Bisküviler dikdörtgen şekilde koyulur malzeme bitene kadar bu şekilde devam edilir. Krem şanti yarım bardak sütle çırpılır. Pastanın üstüne her tarafını kapatacak şekilde sürülür. Dolapta dinlenen pasta verev şeklinde kesilir.

Yanına da kahvaltıdan kalan peyniri ve yoğurdu kullanarak güzel bir poğaça yapılır. Adı da sallama poğaca olur. Yoğurt, peynir, azıcık sıvıyağı ve 2 kaşık tereyağı, 1paket kabartma tozu ve istenilen baharatlar kullanarak karıştırılır. Unu alınıp azıcık yoğrulur. Hatta evde varsa 2 kaşık da nişasta koyulur ve hızlıca yoğrulup tepsiye dizilir.

1 yumurtanın sarısı üzerine sürülür, beyazı da hamura katılır.

Bol muhabbet eşliğinde çaylarla birlikte afiyetle yenir.

Allaha emanet olun dualarınızda olmak duasıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR