Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Final gibi maç

Final gibi maç

Konyaspor sezonun son deplasman maçı için Kayseri’ye gidiyor. Geçtiğimiz haftalarda Kayserispor ile ilgili bir notum vardı. Belki puan durumunda ateş hattından uzak duruyorlar gibi gözükse de fikstürü çok zorlu sarı kırmızılıların. Zira 2 maçta 4 puan kaybettiler. Konyaspor ise aksine 2 maçta gol yemeden 4 puan topladı ve Burak Yılmaz’ın değimi ile final gibi bir maça çıkılacak.

İki takıma 1 puan yeter gibi gözüyor. Konyaspor 41 puanla kümede kalabilir. Ancak böylesine bir maçta beklenmedik bir şut gol olabilir veya maçtaki bir aksiyon oyunun seyrini beklenmedik değiştirebilir. Bu yüzden Konyaspor, Galatasaray maçına bırakmadan işini deplasmanda halletmesi gerekiyor. Galatasaray’da Okan Buruk tüm rekorları kırmışken Konya’ya belki çok konsantre gelmeyebilir (derbi skoru önemli) ama maçı kolay kolay bırakması da beklenmez.

Ali Çamdalı sonrasında ligde en az faul yapan takım bilgisi değişiklik gösterdi. Daha çok mücadele eden bir takım görüyoruz. Kayserispor’u defansta kilitleyen bir Konyaspor skor bulabilir. Hadebe-Adil tandemi oturduğunu söyleyebiliriz. Sokol ve Guilherme’de Samsunspor maçı sonrası moralleri yüksek. Slowik i de unutmamak gerek tabi ki. İyi savunma yapan Konyaspor sakin oyunla maçı kazanması içten bile değil. Deplasmanda Konyaspor’un puansız geleceğini düşünmüyorum. Rakiplerin birbirleriyle olan maçları da yeşil beyazlıların önünü açacaktır. Unutmayalım puan savunmadan gelecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR