Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Fırsatçılara komik ceza!

Fırsatçılara komik ceza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kur Korumalı TL mevduat" sistemini duyurmasıyla günlerce rekor üstüne rekor kıran dolar 12 liranın da altına düştü. Dolar kurundaki düşüşün ardından hem vatandaşta hem de hükümette indirim beklentisi gür bir sesle dillendirilmeye başladı.
                   
Dolayısıyla marketlere yönelik denetimler de sıklaştırıldı.
 
Ürün alış fiyatları artmamasına rağmen bazı ürün gruplarında yüzde 20'leri aşan oranlarda sebepsiz yere zam tespit eden Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, A101, Bim, Şok, CarrefourSa ve Metro marketlere idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
 
Mükemmel bir gelişme okuduğunuzu zannetmeyin.
 
Sıkı durun sevgili okuyucular verilmesi planlanan cezayı duyunca aklınız şaşacak!
 
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu haksız fahiş fiyat artışı yapan 5 büyük zincir markete idari para cezası uygulanmasına hükmederken, Kurul'un yönetmeliği kapsamında marketlere 14 bin 860 liradan, 143 bin 860 liraya kadar para cezası kesilmesi öngörülüyor.
 
Breh breh…
 
Valla lafı hiç eğip bükmeyeceğim!
 
Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz efendiler? Kesmeyi planladığınız bu cezayı gülünç bulmuyor musunuz?
 
Bu ceza, bu marketlerin günlük poşet satışından elde ettiği cironun bile çok çok altındadır eminim.
 
Bunu siz de biliyorsunuz!
 
Bu şekilde caydırıcı olacağınızı mı düşünüyorsunuz?
 
Gerçekten hiç yakışmıyor, vatandaşın beklentisi, fırsatçılık ve stokçuluk yapanların ağır bedel ödemesinden yana. Fakat kesmeyi planladığınız bu ceza ne o marketlere dokunur ne de vatandaşın beklentisi olan indirimler için caydırıcı olur.
 
Vatandaş ibretlik cezalar bekliyor, kararınızı gözden geçirin!
 
TENCERENİN DOĞURDUĞUNA İNANIYORSUN DA ÖLDÜĞÜNE NİYE İNANMIYORSUN?
 
Hızımı almışken bu market meselesine devam etmem lazım diye düşündüm.
 
Marketler, stoklarımız bitene kadar indirim yapamayız diye bahane sunuyorlar. İlk bakışta belki de haklı görünebilirler. Stoklarına aldıkları ürünleri toptancıdan pahalı fiyata aldıklarını öne sürebilirler.
 
Ama ürünlere ilk zam geldiği süreçte ucuza stokladıkları malları pahalıya sattıklarını nedense hep bir kenara koyuveriyorlar.
 
Kazan doğururken iyi ama kazan öldüğünde ağıt yakıyorlar.
 
Olmaz efendiler, vatandaşın yanında yer almak mecburiyetindesiniz!
 
PRİME ERDOĞAN GERİ DÖNDÜ!
 
Muhalefet partilerinin Z kuşağının algılarıyla oynadığı uzun bir aranın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan sahalara öyle bir döndü ki anlatamam.
 
Sosyal medyada şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan rüzgarı esiyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yaptığı bir açıklama Z kuşağının büyük sempatisini kazanmış.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "(Gaziantep'teki pitbull saldırısı) O yavru paramparça oluyor, bu adamlar 'babasını nasıl kandırırız' gayretinde. Kandıramayacaksınız, bedelini ödeyeceksiniz" cümlesini paylaşan muhalif Twitter hesaplarının altındaki yorumları ve haberin alıntısıyla paylaşılan tweetleri okuduğumda çok eğlendim.
 
Muhaliflerin birçoğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son iki haftada önce ekonomide yaptığı hamleleri sonra da sokaktaki vatandaşların dertleriyle ilgili açıklamalarda bulunmasını baya baya takdirle karşılamışlar.
 
Hatta Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Meral Mommy’e çağrıda bulunuyorlar. Muhalif gençlerin kurdukları cümleler hayli dikkat çekiciydi, aşağıya özetini bırakıyorum.
 
“Bırakın Cihangir’deki elitlerin keyfi istekleriyle uğraşmayı, siz ne zaman bu milletin yanında yer alacaksınız? Erdoğan Prime dönemine geri döndü, 2008’li yıllardan daha güçlü duruma geldi. Hem de iki hafta içerisinde. Siz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tepemize çıkarttığı köpek Boji’nin kakasıyla uğraşırken, Erdoğan Anadolu insanının dertleriyle uğraşıyor. Siz Kavala, Demirtaş derken, Erdoğan vatandaşının imdadına yetişiyor. Şimdiden yüzde 50’nin üzerine çıktı. Muhalefete geçmiş olsun. Erdoğan yine açık ara kazanacak.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR