Fiyatı cep yaksa da Konyalılar kışın severek tüketiyor

Konya’da kışlık alıverişler devam ediyor. Bedesten çarşısında alışveriş sürerken en çok satılanlar yiyecek türleri oldu. Türkiye’de et fiyatlarının artışı konuşulurken sakatatın da oldukça fiyatı arttı.
Fiyatı cep yaksa da Konyalılar kışın severek tüketiyor

Konyalıların sakatat tüketimi azaldı. Ama kış aylarında insan sağlığına faydası olan büyük ve küçükbaş hayvanların sakatatlarına ilgi artıyor. Hilal Ciğercide satış yapan Bayram Özbaş sakatat fiyatlarından ve dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetti.

fiyati-cep-yaksa-da-konyalilar-kisin-severek-tuketiyor.jpg

Bayram Özbaş, “Hilal Ciğerci olarak özellikle ciğer ve sakatat satıyoruz. Et fiyatları yükseldiği gibi ciğer ve sakatat fiyatları da yükseliyor. Kesim fiyatlarının yükselmesi sakatata da yansıyor. En çok sakatat üzerinde açılan restoranlara satış yapıyoruz. Talep çok olunca fiyatlar da haliyle artıyor, genel olarak bir pahalılık söz konusu. Kesimler sürekli pahalanıyor ürün fiyatları da illaki etkileniyor.” diyerek sakatatın da et kadar pahalı olduğunu vurguladı.

fiyati-cep-yaksa-da-konyalilar-kisin-severek-tuketiyor-001.jpg

Konyalılar sakatatı kışın seviyor

Özbaş, “Kelle paça kimileri tarafından sevilmese de çoğu kişi de seviyor. Konyalılar kış gelince çorbasını ve yapılan yemekleri çokça tüketiyor. Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiriyor, vücudun direncini arttırıyor. İçerisinde kolojen olduğu için ellili yaşlardan sonra eklem yerlerinde oluşan sıvı kaybını önlüyor. Doktorlar tüketilmesini tavsiye ediyor. Çocukların da eklem sağlığı için çokça tüketmesi öneriliyor. Kış aylarında çokça tüketilen sakatattan çok çeşitte yemek ve çorba yapılıyor. Elli altmış senelik bir müessese olduğumuz için Konya’da sürekli gelen müşterilerimiz var.” ifadelerini kullandı.

fiyati-cep-yaksa-da-konyalilar-kisin-severek-tuketiyor-003.jpg

Bağışıklığı güçlendiriyor

Özbaş, “En sevilen sakatat türü olan ciğer tüketimi de bağışıklığı güçlendiriyor. Farklı şekillerde tüketilen ciğer Konyalılar tarafından da çok tercih ediliyor. Kan yapmasıyla bilinen ciğer sağlık açısından vücudu tamamıyla destekliyor. Vatandaşın alım gücü düşük, kış şartları gereği giderler daha fazla oluyor, okul masrafları ekstradan yakıt masrafı çıkıyor. Konya halkı ister istemez hesabını yapıp kendini ayarlamaya çalışıyor. Ama yine de kelle paça kışın daha fazla tüketilir. Yazın biraz daha ağır bir yemek olarak görülür. Sakatatın üretildiği yer temiz olmalı kontrolleri sağlanmalı. Sağlıklı ve temiz sakatat tüketildiğinde derman olmayacağı dert yok. Konyalılara da kışın soğuğuna direnç göstermeleri için kelle paça tüketmelerini öneriyorum.” dedi.

fiyati-cep-yaksa-da-konyalilar-kisin-severek-tuketiyor-002.jpg

Özbaş, son olarak fiyatlara değindi;

“Kuzu ciğeri kilogramı 500TL, dana ciğer 400TL, böbrek 70TL, zıpkın 240TL, ütülmüş kelle 200TL, yüzülmüş kelle170TL, kuzu paça tane 14TL, dana paça hazırlanmış hali ve işkembe 90TL, kuzu yürek 250tl, dana dil 330TL, kuzu yürek 160TL.” dedi.

fiyati-cep-yaksa-da-konyalilar-kisin-severek-tuketiyor-005.jpg

fiyati-cep-yaksa-da-konyalilar-kisin-severek-tuketiyor-004.jpg