Gencinden yaşlısına herkes burada

Konya'da Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Belediyesi Millet Kıraathanesi, her yaşta insanın gözdesi oluyor. Sınava çalışan öğrenciler, kitap okumaya gelen yetişkinlerle sosyal alan oluşturarak verimli zaman geçiriyor.
Gencinden yaşlısına herkes burada

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Millet Kıraathanesi’nde, etüt salonu, kitap okuma alanı, internet, tablet ve ücretsiz çay imkanı bulunuyor. Ders çalışma ve kitap okumanın yanında yeni insanlarla tanışarak sıcak bir ortam oluşturduklarını söyleyen kıraathane ziyaretçileri, memnuniyetlerini gazetemizle paylaştılar.

mert-olmez.jpg

‘BİR ÖĞRENCİNİN İHTİYACI OLAN HER ŞEY VAR’

Kıraathane içerisinde öğrenciler için tüm imkanların sağlandığını söyleyen Mert Ölmez, “YKS’ye hazırlanıyorum. Geçen yıl dilde 12 bininci olup mezuna kalmayı tercih ettim. Şu anda tekrardan çalışıyorum. Ben mezun bir öğrenciyim ve sosyal ortamım yok. Mezun öğrencilerin başına gelen en büyük sıkıntıların biri de sosyalliktir. Ben o sıkıntıyı burada çözüyorum. Ben gibi bir sürü sınava hazırlanan arkadaşım var. Burayı ilk olarak spor salonundan tanıdım. Daha sonra etüt salonu olduğunu öğrendim. Her gün genellikle buradayım. Sabahları buraya gelip ders çalışıyorum. Akşamları kıraathane kapanınca da spor salonuna çıkıp, spor yapıyorum. Spor salonu hem çok temiz hem çok ucuz. Daha önce Bosna’daki birçok spor salonuna gittim. Hiçbir yer bu kadar özenli temizlik görmedim. Buradaki imkanlar gerçekten mükemmel. Ders aralarında kitap okuyorum ve kitap çeşitliliği çok fazla. Kahveyi çok fazla içiyorum ve burada da zaten sıcak su imkanımız var. Çayımız ücretsiz. Tam bir öğrenci mekanı diyebilirim. Hatta burada sohbet ettiğimiz yaşlı amcalarımız da oluyor. Geldiğimde önce çayımı içiyorum. Daha sonra ders çalışmak için içeriye geçiyorum. Derse ara verdiğim zaman çıkıp burada kitap okuyorum. Bu imkanların da tamamen ücretsiz olması gerçekten mükemmel bir şey. Bir öğrencinin ihtiyacı olan her şey var.” şeklinde konuştu.

selcuklu-belediyesi-millet-kiraathanesi-1.jpg

‘DERS ÇALIŞMAK İÇİN MOTİVE EDİYOR’

Kıraathanede daha yararlı ders çalışabildiğinin altını çizen Gamze Ekinci, “Burada YKS’ye hazırlanıyorum. Kendim için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Evde imkanları olmayan insanlar için burası her fırsatı sunuyor. İnternetten, tabletlerden yararlanabiliyoruz. Maddi açıdan imkanı olmayan ya da daha iyi odaklanabilmek açısından buraya birçok insan geliyor. Açıkçası ben evde ders çalışamıyorum. Burada sessiz bir ortam var. Herkes ders çalışıyor ve kendimde ders çalışmak için motive oluyorum. Derse ara verdiğimde de çıkıp burada arkadaşlarımla görüşüyorum. Ücretsiz bir şekilde çay içebiliyoruz. Su imkanı da var. Aynı zamanda da sosyal bir ortamımız oluyor. Yeni insanlarla tanışıyorum. Örneğin ben hukuk okumak istiyorum. Hukuk öğrencileri buraya geliyor ve onlarla sohbet etme imkanı yakalıyorum. Onlardan tavsiyeler alıyorum. Birlikte yapamadığım soruları çözüyoruz. Buradaki görevli Salih abimiz de bize bu konuda yardımcı oluyor. Bizi okumak istediğimiz bölümden gelen insanlarla tanıştırıyor. Bir nevi aslında burası sosyal yardımı da sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

nurdan-ari.jpg

‘BURADA ÇOK BÜYÜK BİR HİMZET VAR’

Çocuklarıyla birlikte kıraathaneye gelen Nurdan Arı, memnuniyetini şu şekilde dile getirdi; “Çocuklarım okula gidiyor ve onları ekstra olarak kurslara da götürüyorum. Okul ve kurs arasında bir bekleme süresi var. Evim uzak kalıyor ve bekleyecek bir yer de yok. Burası gözüme çarptı ve burayla tanıştım. İyi ki gelmişim. Buraya bayılıyorum. Çocuklarımla birlikte gelip burada kitap okuyoruz. Çocuklarıma da okumayı aşılamaya çalışıyorum. Bir ay içerisinde 4 kitap bitirdim. Okuma yönünden çok teşvik oldum. Çayımızı da yanında ücret ödemeden içiyoruz. Burayı sürekli herkese övüyorum, öneriyorum, tavsiye ediyorum. Arkadaşlarıma anlattım ve onlarla birlikte de geleceğiz. Sosyal medyada da sürekli paylaşıyorum. Burada çok büyük bir hizmet var. Gençlere, çocuklara, yetişkinlere. Selçuklu Belediyesi bence belediyecilik konusunda bir numara. Ahmet Pekyatırmacı başkanıma verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin hizmetlerine bayılıyorum. Çocuklarımın doğum gününde kitap veya çeşitli hediyeler gönderiyorlar. İnsanları çok güzel şeylere teşvik ediyorlar. Yeni Nesil Kütüphaneye de gittim. Orası da inanılmaz güzeldi.”

ahmet-talha-armagan.jpg

‘EVDEN DAHA VERİMLİ’

Ders çalışmak için kıraathaneyi tercih ettiğini belirten Ahmet Talha Armağan, “Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Buraya açıldığı günden beri geliyorum. Haftada 3-4 gün buradayım. Burası ders çalışmak için evden daha verimli bir yer oluyor. Tablet, internet imkanlarımız var. Oradan pratikler yapabiliyorum. Diğer kütüphanelere göre daha sakin ve sessiz bir ortam var. Ama saat 6’da kapanıyor. Akşam daha geç vakitlerde kapansa bizim için güzel olur. Buradaki çalışanlara kadar her şey çok güzel. İstediğimiz zaman çay da içebiliyoruz. Burada çok fazla insanla tanıştım. Sürekli sohbet ediyoruz. Selçuklu Belediyesi’nden Allah razı olsun. Çok güzel imkanlar sağlıyor. Her şey tamamen ücretiz. Çok memnunum.” sözlerine yer verdi.

selcuklu-belediyesi-millet-kiraathanesi-2.jpg

‘BAŞKA BİR YERE GİTMİYORUM’

Çoğunlukla vaktini kıraathanede geçirdiğini vurgulayan 56 yaşındaki Hüseyin Tülek, “Buradaki verilen hizmetten gayet memnunum. İnsanların gelip sakince kitap okuyabileceği, yaşlıların oturup kendi aralarında sohbet edebileceği, gençlerin oturup çalışabileceği, çay içebileceği sıcak bir ortam. Özellikle gençlere yapılan hizmet gayet güzel. Etüt merkezleri var. Birbirlerinden faydalanıp çalışabiliyorlar. Aynı anda hem gençlilerin hem de yaşlıların bulunabildiği bir yer. Her yaştan insanın birbirinden faydalanabilmesi çok güzel bir şey. En azından gençlere ders çalışma yönünden, idealleri olması yönünden, vatana millete hayırlı bir insan olmaları yönünden yönlendirmek, konuşmak da güzel. Buradan başka bir yere gitmiyorum. Genellikle burada vakit geçiriyorum. Hizmet eden görevli arkadaşlarımız da görevlerini çok güzel yapıyorlar. Zaman zaman kitapta okuyorum ama bana buradaki kitaplar benim yaşıma çok fazla hitap etmiyor. Yakındaki Yeni Nesil Şehir Kütüphanesine de mutlaka gideceğim. Orası daha çok kitap okumaya hitap ediyor. Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı güzel bir iş yapmış. Teşekkür ediyorum. Pazar günü de açık olsa yine gelirim. Pazar günü kapalı olunca gidecek yerimiz kalmıyor.” dedi.
• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

selcuklu-belediyesi-millet-kiraathanesi-3.jpg

selcuklu-belediyesi-millet-kiraathanesi-5.jpg

selcuklu-belediyesi-millet-kiraathanesi-8.jpg

 Muhabir
Etiketler :