Göç başladı, Konya sessizliğe büründü

Türkiye'nin en büyük leylek kolonilerinden birisine ev sahipliği yapan Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilkbahar ve yaz dönemlerini geçiren leylekler, mekanlarını terk edere daha sıcak ülkelere göç etti.
Göç başladı, Konya sessizliğe büründü

Yaz döneminin sonuna yaklaşılırken daha sıcak ülkelere göç etmesi sebebiyle Beyşehir'deki yuvalar boş kaldı. Leyleklerin mekanları yaşanan toplu göç sebebiyle adeta sessizliğe büründü. Yeşildağ Mahallesi'nde yer alan Leylekler Vadisi ile Adaköy Mahallesindeki Leylekler Tepesi'nde ilkbahar ve yaz dönemini geçiren leylekler, Ağustos ayının sonlarına gelinmesi ile beraber daha sıcak ülkelere toplu olarak göç etti.

Mekanlarında dünyaya gözlerini açan yavrularını büyütüp yetiştirdikten sonra uçmayı da öğreten ebeveynlerin hep birlikte toplu göç yolculuğu, Beyşehir'deki yuvalarının boşta kalmasına yol açtı. Leylek göçüne bölgede yaşayan mahalle sakinleri de tanıklık etti.

Göç başladı, Konya sessizliğe büründü

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir'in bu yılın başlarında Mart ayının gelmesi ile birlikte ilçeye göç eden yüzlerce leyleğe uzunca bir süre ev sahipliği yaptığını belirterek, Türkiye'nin en büyük leylek kolonilerinden birisini oluşturan mekanların Yeşildağ'daki Leylekler Vadisi ile Adaköy'deki Leylekler Tepesi olduğunu hatırlattı.

Göç başladı, Konya sessizliğe büründü

Leyleklerin buradaki ardıç ağaçlarının üzerinde bulunan yuvalarının ilkbahar mevsimi ile birlikte şenlendiğini vurgulayan Büyükkafalı, Ağustos ayının sonları geldiğinde ise tam tersi bir durumun yaşandığını belirterek, "Baharı müjdelemek için Mart ayında ilçemize gelmeye başlayan göçebe konuklarımız, yaz döneminin sonuna gelindiğinde ise bölgemizi terk ediyorlar. Daha sıcak ülkelere toplu olarak göç ediyorlar. O yüzden bugünlerde burukluk yaşıyoruz, onların göçü ile birlikte ilçemizdeki yuvaları da sessizliğe büründü. İnşallah, 2024'ün Mart ayında yeniden buluşmak üzere bu uzun yolculuklarında yavruları ile birlikte onlara kazasız bir seyahat diliyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :