Gözler Konyaspor Denizlispor maçında

Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan Konyaspor, 4.hafta maçında deplasmanda Denizlispor’la karşılaşacak. Yeşil beyazlılar, Denizlispor karşısında bu sezonki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.
Gözler Konyaspor Denizlispor maçında

Konyaspor, Süper Lig’e 3 maçta sadece 3 puan alarak başladı. Etkili futbolunu değerlendiremeyen yeşil beyazlılar savunmada ve hücumdaki eksikliklerini yaptıkları antrenmanla tamamlamaya çalışıyor. En fazla şut çeken takımlar arasında ilk sıralarda yer alan Konyaspor, etkili oyununa rağmen son vuruşlarda zayıf kalıyor. Bu eksiklikleri milli arada yapılan antrenmanlarla gidermeye çalışan yeşil beyazlı ekip, Süper Lig’in 4.haftasında Denizlispor’u yenerek 3 puan almayı hedefliyor.

RAKİP DENİZLİSPOR  

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Denizlispor ligde 3 maçta 7 puan topladı. İki takım en son 2012- 2013 sezonun da karşılaşmıştı. Aralarında oynanan son 10 maçın üçünde Konyaspor galip ayrılırken 2 maçta da Denizlispor galip ayrıldı. 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor Denizlispor’a 8 gol atarken kalesinde 6 gol gördü. Denizlispor son oynadığı 5 karşılaşmadan 4 galibiyet 1 beraberlikle ayrıldı. Karabükspor, İstanbulspor, Galatasaray, Antalyaspor ve Göztepe’yle karşılaşan Denizlispor, 1 puanı ise son haftada oynadığı Göztepe maçından aldı.     

İSTİKRARLARINI BOZMADILAR

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Alanyaspor ve Denizlispor teknik direktörleri 3 haftada da aynı 11'le başladı. İlk 3 haftada 320 futbolcunun forma şansı bulduğu Süper Lig'de bu oyunculardan 251'i ilk 11'de sahaya çıktı. Sezona Beşiktaş'ta başladıktan sonra Kasımpaşa'ya transfer olan Ricardo Quaresma, Medipol Başakşehir'den Göztepe'ye kiralanan Soner Aydoğdu 3 haftalık süreçte iki takımda birden forma giyen isimler oldu. Konyaspor, Alanyaspor ve Denizlispor Teknik Direktörleri ise 3 müsabakada da ilk 11'lerini bozmadı. Bu 3 takımın kadro istikrarını bozmadığı Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor ile MKE Ankaragücü'nde 10 futbolcu 3 maçta da ilk 11'de yer aldı. Bu takımların ardından Ç. Rizespor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'da 9, Antalyaspor, Y. Malatyaspor ile Kayserispor 8, Beşiktaş ve G. Gaziantep 7, Galatasaray, Gençlerbirliği, Göztepe ve Trabzonspor 6, Başakşehir ise 5 isim tüm maçlara ilk 11'de başladı. •YENİ HABER / MEHMET SERKAN ŞAFAK